Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuw aangesloten: TROX Nederland

Piet Brosens is Manager Techniek bij TROX NL TROX Easylab: voorbeeld van luchtmanagement in laboratoria Vloerrooster met  motorbediende klep Sigmax: in vloerplafondlaag is o.a. de ventilatie verwerkt

18 november 2014: Via een kort interview stellen wij nieuwe aangeslotenen graag aan u voor. Vandaag Piet Brosens van TROX Nederland, aangesloten bij Booosting sinds dit jaar.


Nieuw aangesloten! TROX Nederland

TROX Nederland (17 fte) maakte als agentschap ruim 50 jaar deel uit van Merford, sinds twee jaar is zij een zelfstandig verkoopkantoor van TROX GmbH (D). TROX NL is marktleider op het gebied van luchttechnische componenten en systemen voor de utiliteitsbouw. Het hoofdkantoor, de R&D-afdeling en één van de productielocaties zijn gevestigd in Neukirchen Duitsland. Meer info over de TROX fabrieken en verkooppunten wereldwijd. TROX Nederland is aangesloten bij het Booosting netwerk sinds januari 2014.

Booosting-contactpersoon Piet Brosens (52) heeft de HTS Constructietechniek gevolgd en is ruim 25 jaar Manager Techniek. “Ik ben de interne vraagbaak voor m.n. regeltechniek, eigenlijk komen alle speciale aanvragen bij mij.” Zijn ruime technische kennis en ervaring met klimaattechniek zet hij ook in in het post HBO-vakonderwijs; Piet is docent bij TVVL.


Productontwikkelingen
Brosens besteedt veel tijd aan productontwikkeling, energiebesparing en -beheersing spelen hierbij een grote rol. Hij is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Easylab, software voor het regelen van een perfecte luchtbalans in laboratoria. In het laboratorium dat is uitgerust met dit systeem zijn de luchtbalans in de zuurkast én de werkruimte aan elkaar gekoppeld. En dat is nieuw. Deze verschillende regel- en ventilatietechnieken vergen een vroegtijdige, gedetailleerde afstemming met de diverse leveranciers. Deze software vereenvoudigt het werk van de installateur, biedt een continue klimaatbalans in de zuurkast en comfort aan de laboranten. De software is bovendien zeer gebruiksvriendelijk en wordt ter beschikking gesteld aan de klant.

Een ander product voor de gezondheidszorgmarkt waarop TROX actief is, zijn cleanrooms, luchtdichte ruimten die werken op overdruk, zoals isolatiekamers.

Door een slimme combinatie van producten is op een eenvoudige manier een flexibele installatie gemaakt voor de Saxion Hogeschool Deventer (ontwerp: Arup): een vloerrooster met een motorbediende klep. De ventilatie wordt gestuurd door de luchtkwaliteit in de ruimte. Door het plenum onder de vloer op druk te regelen, blijft de luchthoeveelheid per rooster constant. Dit project is momenteel in uitvoering.

Decentrale klimatisering
Brosens ontwikkelde samen met Joost Heijnis en collega’s van Somfy en Alcoa een concept voor ventilatie-units in de gevel. Voorbeeld van een project met decentrale ventilatie-units is Sigmax in Enschede. In de dunne, uitkragende vloeren bevindt zich ook de techniek voor klimaatbeheersing en de zonwering. Sigmax is opgeleverd in 2010. 

Piet wil graag meer ontwikkelen buiten de gebaande conventionele paden van de installatietechniek. Hij wenst: “Dat er minder snel (onder tijd- en gelddruk) gegrepen wordt naar bekende technieken. Decentrale klimatisering als bij Sigmax is ook geschikt voor bestaande bouw. Het is heel goed mogelijk om nieuwe installatietechnieken op te lossen in een gestripte schil met bijvoorbeeld klimaatunits aan de gevel, in plaats van kanalen door het hele gebouw. Als een architect dit implementeert in zijn eerste schetsen, biedt dit zeer veel creatieve mogelijkheden en veel bouwkundige en ruimtelijke voordelen!”

2015
Haar meest recente produktontwikkelingen toont TROX op de toonaangevende internationale Installatiebeurs ISH in Frankfurt, van 10 tot 14 maart 2015.

 

In het voorjaar van 2015 plannen wij een dag bij TROX Duitsland met o.a. een bezoek aan de R&D-afdeling (met haar nagalmkamer, stromingsstudio en brandlab). In 1:1 ruimten worden hier ook lucht- en temperatuurtesten gedaan voor speciale (nieuwbouw-)projecten in gefingeerde zomer- en wintersituaties. Volg de Booostingsite voor updates over dit programma.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl