Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuw aangesloten: Portisa prefab solutions

Frederike Cernoia Productie badkamer Plaatsing badkamer Amsterdam Apollo

22 september 2014: Via een kort interview stellen wij nieuwe aangeslotenen graag aan u voor. Vandaag Frederike Cernoia van Portisa Prefab Solutions, aangesloten bij Booosting sinds oktober 2013.


Nieuw aangesloten! Portisa Prefab Solutions


Portisa is als ontwikkelaar/producent van prefab badkamers in 1978 gestart in de maritieme sector in Italië en sinds een aantal jaren actief in de Nederlandse bouw. In de korte tijd dat zij zich op deze markt begeeft zijn al bijzondere projecten gerealiseerd.

Contactpersoon Frederike Cernoia (36, directeur/eigenaar samen met echtgenoot Raffaele Cernoia): “Toen wij hier in het voorjaar van 2010 startten, dachten we in de nieuwbouw terecht te komen. We hadden nooit voorzien dat we voor allerlei rare oude gebouwen onze prefab badkamers zouden kunnen ontwikkelen. Maar als gevolg van de economische situatie wordt onze kennis juist ingezet bij transformaties.”

Door de hoogwaardige stalen constructie van de badkamers is maatvast produceren mogelijk. De prefab oplossingen van Portisa kenmerken zich ook door mooie slimme details die samen met opdrachtgever en architect zijn bedacht.

Enkele gerealiseerde voorbeelden:
Antwerpen brandweerkazerne > studentenhuis (53 badkamers)
Amsterdam kantoor > Ramada Apollo Hotel ( 446 kamers)
Den Haag kantoor > Hotelschool (146#)
Leeuwarden kantoor UPC > starterswoningen (in uitvoering)

Frederike Cernoia is gedreven en energiek maar vooral allround. Haar ruime marketing-en saleservaring breidt zij momenteel uit met de HBO-studie Architectuur+Bouwen. Zij houdt zich bezig met alle facetten van het bedrijf om zo met haar opdrachtgevers vernieuwende, economische oplossingen te realiseren. ‘Het leuke van Portisa is dat het bij ons nooit standaard is. Door de brede samenstelling van ons team kunnen wij iedere uitdaging aan. Zowel logistieke, bouwkundige, intsllatietechnische, financiële kennis is in huis.”

Een uitdaging voor Portisa is de verdere ontwikkeling van prefab. Struikelblok is hier echter nog steeds de denkwijze van uitvoerende partijen. Heel erg belangrijk wordt de wijze van samenwerken van de (traditionele) aannnemer met prefabbouwers. “Bouwteams vormen, rollen anders verdelen, specialisten uit de praktijk véél vroeger bij het project betrekken, een opdrachtgever met kennis, (faal-)kosten inzichtelijk maken, daar zit je winst! Een ander doel is het productieproces nog duurzamer te maken. De basis stalen constructie is herbruikbaar, ook als een opdrachtgever na 10 jaar het tegelwerk wil vervangen.“

De volgende stap is “om groter dan de badkamer te gaan.” Portisa krijgt namelijk steeds meer vraag naar andere prefabobjecten en wordt steeds vaker uitgedaagd om "buiten de badkamer te denken."

Cernoia wenst de branche toe dat alle partijen de visie en overtuiging krijgen dat zij samen veel meer voor elkaar krijgen. Oók de aannemer. Dat alle partijen alle gegevens én kosten aan elkaar beschikbaar stellen. Er is één oplossing voor het innoveren van onze branche: openheid en transparantie. 

Portisa is aangesloten bij Booosting omdat Booosting geen netwerk-netwerk-club is. “De doelstelling van Booosting om niet-commerciële kennis over innovaties te delen met alle bouwpartijen vinden wij belangrijk."

 

LinkedIn Frederike Cernoia 
Facebook Portisa 
Twitter @Portisa 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl