Ontvang onze nieuwsbrief:

Gezocht pleeggebouw!

Pleeggebouw gezocht voor deze unieke Glazen Zaal
25 Jaar Booosting werd gevierd in de Glazen Zaal vd Beurs van Berlage - 11 dec2013 Foto's: Imadia Photografy Plattegrond van de Glazen Zaal (bron: Octatube)

09 juli 2014: Gezocht pleeggebouw voor de Glazen Zaal!


Gezocht pleeggebouw voor de Glazen Zaal in de Amsterdamse Beurs van Berlage!

De Glazen Zaal is de 1e grote kozijnloze glasconstructie in Nederland en is gebouwd voor het Nederlands Philharmonisch Orkest en het kamermuziekorkest in de vm. Graanzaal van de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Graanzaal was nogal rumoerig vanwege de kantoren op de verdiepingen, daarom was er een akoestische omhulling voor de concertruimte nodig. Deze werd - uit respect voor Berlage - geheel in glas uitgevoerd en neergezet als een gebouw in een gebouw. Het NedPhO verhuisde echter in 2012 en zo viel de meest regelmatige huurder weg. De huidige directie van de Beurs van Berlage wil de capaciteit van de Graanzaal uitbreiden (tot 700) en heeft besloten de Glazen Zaal te demonteren.

Deze glazen muziekzaal heeft de afgelopen 25 jaar gefunctioneerd als repetitie- en concertruimte voor kamermuziek en talrijke en vooraanstaande lezingen, prijsuitreikingen, persconferenties en congressen, waaronder ook het 25-jarig Booosting-jubileum. Sinds een jaar heeft Mick Eekhout verschillende pogingen ondernomen de zaal in een ander pleeggebouw onder te brengen. Dat is echter nog niet gelukt. Octatube vindt het heel treurig dat de afbraak nabij is! 

 

Vandaar deze oproep

Wie wil de Glazen Zaal (laten) demonteren, desnoods nog een tijdje opslaan en vervolgens weer opbouwen in een bestaand gebouw? Wie kan de Glazen Zaal adopteren zodat deze prachtige hightec cultuur niet verloren gaat?


Info Glazen Zaal
De Glazen Zaal heeft uitstekende akoestische eigenschappen en is zeer geschikt voor concerten, lezingen en andere bijzondere evenementen.
Hoogte 10m
Breedte 9 tot 13m
Lengte 22m
Capaciteit max. 200 zitplaatsen
Ontwerp Pieter Zaanen
Constructief ontwerp Mick Eekhout
Productie 1988
Bouw 1989-1990
Demontage juli 2014

Filmpje

 

HELP!

Heeft u belangstelling of een geschikt pleeggebouw?

 

Voor informatie en ideeën > Mick Eekhout directeur Ocatube

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl