Ontvang onze nieuwsbrief:

Congres Bouwmaterialen & Innovatie - 30 oktober 2014

Het Magazijn Den Haag (bron: KOW) Het Magazijn Den Haag (bron: KOW) Het Magazijn Den Haag (bron: KOW) Het Magazijn Den Haag (bron: KOW)

10 oktober 2014: Bestaande bouw moet verbeterd worden op basis van moderne normen, technieken en materialen. Gebouwen moeten zonodig aangepast worden aan hun nieuwe bestemming. Het congresthema is dit jaar daarom Verbeteren en Herbestemmen.


Congres Bouwmaterialen en Innovatie

Thema Verbeteren en Herbestemmen


Bouwen wordt steeds minder nieuw bouwen en steeds vaker voort bouwen. Oorzaken van deze trend zijn dat afbreken te beschouwen is als kapitaalvernietiging en vernietiging van cultureel erfgoed. Maar sloop veroorzaakt ook schade aan het milieu, bijvoorbeeld met aanzienlijke CO2 belasting.

Het thema Verbeteren en Herbestemmen wordt vanuit drie invalshoeken benaderd:
1. materiaalinnovatie
2. ontwerpen & construeren
3. maatschappij & cultuur

Programma do 30 oktober 2014

10:00 tot 18:00

Het dagprogramma bestaat uit lezingen verzorgd door de verschillende participanten, een forumdiscussie en een borrel. Ronald Sleurholts architectenbureau cepezed spreekt namens Booosting over "de architect als herbestemmer".

 

18:00 tot 22:00

's Avonds is er een diner met een tafelrede van architect Cees Dam, feest met live muziek en krijgt het beste herbestemmingsproject een prijs.

 

Den Haag als voorbeeld

Dat het evenement in Den Haag plaats vindt is niet toevallig. In deze stad spelen immers veel vraagstukken rond verbeteren en herbestemmen. Denk aan de leegstaande ministeries, de herbestemming van industrieterrein De Binckhorst en, wat te doen met de theaters aan het Spui?
Als een van de keynote speakers is dan ook de voorzitter van de Stadspartij, Joris Wijsmuller uitgenodigd die expliciete ideeën over verbeteren en herbestemmen heeft.
Het evenement vindt plaats in Het Magazijn het herbestemde magazijn van de elektriciteitscentrale aan het in Den Haag. Architect Hans Kuiper KOW ontving hiervoor in 2001 de Nieuwe Stadsprijs Den Haag en de nominatie voor de Nationale Renovatie Prijs.

Participanten
In de organisatie van dit congres participeren de volgende instanties: Material Design, Booosting, KIVI (afd.Bouw), TUD/Bouwkunde, Rijksdienst Cultureel Erfgoed, VMRG, Heijmans, Slimbouwen, M2i, AL Events.

Kosten
dagprogramma €175 (studenten €45)
avondprogramma €115

Korting voor Booosting aangeslotenen :
dagprogramma €95
avondprogramma €75

info Bouwmaterialen en Innovatie of mail

inschrijven
U kunt zich afzonderlijk inschrijven voor het dag- en avondprogramma. De inschrijving wordt verzorgd door KIVI. U bent van harte welkom!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl