Ontvang onze nieuwsbrief:

6 november Openbare les: Lokaal energieneutraal – Feit of fictie?

03 oktober 2013: Freek den Dulk geeft zijn openbare les als lector bij het Kenniscentrum Sustainable Solutions van de Hogeschool Rotterdam op 6 november a.s.


Openbare les: Lokaal energieneutraal – Feit of fictie?


De afgelopen dertig jaar zijn we in Nederland actief met het ontwikkelen van energiezuinige huizen; zowel nieuwbouw als renoveren. De laatste jaren begint het serieuze vormen aan te nemen; de overheid heeft ambities uitgezet, convenanten worden afgesloten, subsidies beschikbaar gesteld en de regelgeving gaat verder dan ooit. Er wordt over gesproken alsof het de normaalste zaak van de wereld is, maar er is nog wel het een en ander voor nodig.

De overheid heeft er voor gekozen om de CO2 ambities in de gebouwde omgeving vooral op locatie uit te werken door de regelgeving zo in te richten dat iedere nieuwbouw woning vanaf 2020 energieneutraal moet zijn. Dat is al over zeven jaar! En ook over de bestaande bouw zijn afspraken gemaakt om zowel particulier als verhuurder te stimuleren maatregelen te nemen om het uiteindelijke doel van klimaatneutrale steden te bereiken.

Woningeigenaren, verhuurders en huurders vragen zich af wat hun boven het hoofd hangt. Hoe ziet de nieuwe stad er uit? Vinden we het acceptabel? Kan het allemaal? Er zijn voorbeelden van projecten die vergaand energiezuinig zijn; maar hoe schalen we energieneutraal bouwen op; wat moeten we doen om de ambities te bereiken?

In deze openbare les geeft Booosting aangeslotene Freek den Dulk u inzicht in de hobbels die we moeten nemen en de mogelijkheden die we hebben om onze ambities voor een energieneutrale gebouwde omgeving te realiseren. Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Tevens zal hij zijn visie op de uitdagingen voor het HBO-onderwijs geven en de contouren presenteren van het research- en onderwijsprogramma van het praktijkgericht onderzoek binnen het kenniscentrum Sustainable Energy van de Hogeschool Rotterdam.

 

dag woensdag 6 november 2013

plek Auditorium RDM Campus Rotterdam

programma 

15:00 inloop
15:30 inleidingen van prof. ir. Jón Kristinsson, Maarten van der Breggen (Maskerade), Jasper Sluimer (BAM Woningbouw en Karin Schrederhof (Woonbron)
16:15 openbare les van Freek den Dulk
17:30 borrel

 

U bent van harte welkom!

aanmelden

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl