Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag projectbezoek Rode Olifant

Rode Olifant Den Haag
Het atrium van de Rode Olifant (foto: Jasper Moelker) De zolder van de Rode Olifant (foto: Jasper Moelker) Foto: Erik Cremers

01 juli 2013: 25 juni jl. was Booosting te gast bij Spaces, de nieuwe (ver)huurder van het prachtige Haagse monument de Rode Olifant. Dit was de 2e activiteit van de Werkgroep Innovatief Transformeren WIT.


Michel Castelijn NSI over de renovatie:

De lezing over de toegepaste installatietechniek van Kees Koot - Hiensch, is deels op genomen in deze presentatie. U kunt Kees Koot mailen, indien u meer informatie wenst. De Rode Olifant is ontworpen met een natuurlijk ventilatiesysteem.

 

Herman Casteel Op ten Noort Blijdenstein over de transformatie van de Dongecentrale:

 

Tijdens de tegenlezing "transformeren voor de gebruiker van de toekomst" zet Jasper Moelker de trend van gebouwtransformaties in context. Want hoewel bij transformatie vaak het object centraal staat is de gebruiker misschien wel minstens net zo belangrijk. Wie is eigenlijk die gebruiker van de toekomst en hoe ziet deze zijn of haar huis en werkplek van de toekomst?

 

In de jaren vijftig en zestig werden beelden geschetst waarin multimedia en de computer een steeds promintere plek in het dagelijks leven zouden vormen. Futuristische beelden van nu gaan nog verder en schetsen volledig virtuele plekken waarbij de gebruiker communiceert met diverse interfaces. Die visies van de vorige eeuw zijn werkelijkheid geworden en de computer gaat in zakformaat als smart phone of tablet met iedereen overal naartoe. Mensen staan hiermee continue met iedereen over de hele wereld in contact. Via deze smart devices komen mensen ook steeds meer in contact te staan met apparaten in huis, op de werkplek en in de openbare ruimte. Fysieke objecten om ons heen worden daarmee interfaces waarmee wij communiceren.

 

Als deze trend zich doorzet is dat gebouw van de toekomst daarom wellicht wel gewoon een grote interface. En hoe ontwerpen wij die?

 

Meer Booostingpresentaties

Aankondiging 2e projectbezoek WIT

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl