Ontvang onze nieuwsbrief:

Vakjuryprijs Leidse Architectuurprijs 2013 voor CHDR van cepezed

CHDR II (Foto: Jannes Linders)
CHDR II (Foto: Jannes Linders) CHDR II (Foto: Jannes Linders) CHDR II (Foto: Jannes Linders) CHDR II (Foto: Jannes Linders)

25 juni 2013: De door cepezed ontworpen nieuwe huisvesting voor het Centre for Human Drug Reseach (CHDR) heeft de juryprijs van de Leidse Architectuurprijs 2013 gewonnen.


cepezed ontvangt vakjuryprijs Leidse Architectuurprijs 2013 voor CHDR II


Booosting aangeslotene cepezed is er volgens de jury uitstekend in geslaagd een gebouw te realiseren dat een helder en overzichtelijk antwoord biedt op de complexe opgave van laboratoria, onderzoek- en leefruimtes, kantoren, auditorium en facilitaire voorzieningen. Met de terughoudende architectuur, de toepaste materialen en de goed doordachte detaillering op alle niveaus roemt de jury het gebouw als toekomstgericht Gesamtkunstwerk.

Het open trappenhuis vervult een sociale spilfunctie: "In combinatie met de doorzichten en veelvuldige toepassing van daglicht nodigt het gebouw uit tot ontmoeting en interactie tussen zijn gebruikers."

CHDR II staat op het Bio Science Park naast het vorige onderkomen van het testbedrijf voor medicijnen CHDR I dat halverwege de 1990’er jaren eveneens door cepezed is ontworpen en destijds ook is bedeeld met verschillende architectuurprijzenzoals de Nationale Staalprijs 1996.

 

De tweejaarlijkse Architectuurprijs van de gemeente Leiden is ingesteld om spraakmakende architectuur in Leiden te belonen en te stimuleren. De prijs is voor het eerst in 2011 uitgereikt en bestaat dit jaar uit een publieksprijs en een juryprijs. De publieksprijs 2013
is gewonnen door Claus en Kaan Architecten voor studentenwoningen aan de Wassenaarseweg.

 

De prijsuitreiking vond plaats op 22 juni tijdens de dag van de architectuur in het RAP.

 

CHDR II wordt beschreven in de nieuwe cepezed-publicatie In detail uit de serie Het werk van cepezed.

 

Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl