Ontvang onze nieuwsbrief:

Week van het Lege Gebouw - 30 mei tm 3 juni 2013

27 mei 2013: De leegstand blijft groeien, de nieuwbouwcrisis houdt aan en financiering wordt een steeds groter probleem in de vastgoedsector. De werelden van erfgoed, vastgoed en ontwerp zoeken elkaar op in de hoop tot een nieuwe impuls te komen. Want de toekomst begint bij het opleiden van een nieuwe generatie die om kan gaan met deze nieuwe werkelijkheid.


14 Opleidingen onderzoeken hergebruik vm. Europolgebouw  tijdens de Week van het lege gebouw

 

Een grote groep studenten, docenten en experts neemr van 30 mei t/m 3 juni bezit van het vm. Europolgebouw in Den Haag.

Zij doen dat om te onderzoeken wat er met dit lege gebouw zou kunnen. Zij gaan vooral ook onderzoeken hoe verschillende disciplines kunnen samenwerken om in de huidige crisis tot oplossingen te komen. Daarbij leren niet alleen de studenten, maar ook de opleidingen. Tijdens de eerste editie van de Week van het Lege Gebouw gaan ze in gemengde teams werken aan plannen voor herbestemming van dit monumentale gebouw, dat al langere tijd leeg staat. Deze ontmoeting van opleidingen uit de verschillende vakgebieden is een kweekvijver voor nieuwe ideeën en oplossingen waar de sector op dit moment naar snakt.


De resultaten van de Week van het Lege Gebouw zijn tweeledig. De zeven teams presenteren hun oplossingen voor het gebouw aan de Raamweg. De resultaten worden uitgereikt aan de wethouder stadsontwikkeling van Den Haag, Marnix Norder en aan de directeur van de Rgd/Rvob, Eva Klein Schiphorst.
Daarnaast wordt er gedurende de week een pleidooi opgesteld over onderwijs en hergebruik opgave. Tijdens een debat tussen onderwijs instellingen wordt dit pleidooi aangescherpt. Aansluitend wordt het pleidooi aangeboden aan vertegenwoordigers van het onderwijs en deskundigen uit de praktijk.


Coördinator Machiel Spaan 0624 888 493

Organisatie Academie van Bouwkunst Amsterdam

Plek vm.Europol gebouw, Raamweg 47, Den Haag

Tijd do 30 mei tm ma 3 juni 2013

Meer info Facebook WvhLG 
Aanmelden


Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl