Ontvang onze nieuwsbrief:

Booosting 20 jaar vooruit! The Fast Lane

 Jan Brouwer

10 oktober 2008: Jan Brouwers spreekbeurt THE FAST LANE ter gelegenheid van 20 jaar Booosting kort samengevat:


The Fast Lane

Om te spreken over infrastructuur is interessant maar voorlopig is het begrip mobiliteit van groter belang. In onze netwerksamenleving is eveneens de virtuele mobiliteit van betekenis. Vooralsnog borduren we echter voort op de traditionele fysische actoren.


Er is veel nieuws op het gebied van nieuwe voertuigen: van fiets tot vliegtuig. De auto zoals we hem nu kennen is nog steeds het meest aangename middel van transport. De stedenbouw heeft plotseling ontdekt dat er een grotere relatie ontstaat tussen de infrastructuur en de ruimtelijke ontwikkeling. Nieuwe en vernieuwde stations bijvoorbeeld worden middelpunten zoals in de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.


Als je kijkt naar de resultaten van de Ateliers Randstad 2040, blijkt dat de toekomstige ruimtelijke opgave om een integrale benadering vraagt: verstedelijking, geologie en netwerken. We zullen een grotere synergie tussen deze aspecten moeten zien te bereiken. Infrastructuur is tot nog toe een onderwerp waar Booosting zich nauwelijks mee bezig houdt, maar hier is veel te doen. Zoals het ontwikkelen van nieuwe knooppunten waarbij het programma, de techniek en de culturele component een grote rol spelen. De relatie tussen de virtuele en fysieke wereld dient verder te worden onderzocht.


De stad is het vehikel van de toekomst waaraan zeer vele aspecten vastzitten.

Een uitdaging voor Booosting? Eerst was er de uitdaging van het huis, nu misschien van de stad.

Jan Brouwer

 

Programma Booosting 20 jaar vooruit!

Presentaties Booosting 20 jaar vooruit!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl