Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag projectbezoek The Wall

Booosting projectbezoeken zijn - bij voorkeur - voor de afbouwfase   The Wall : meer dan een Muur: winkelcentrum+geluidsbarrière

21 april 2009: Langs de A2 bij Utrecht wordt de laatste hand gelegd aan wat een van de langste gebouwen van Europa zal worden: The Wall.
Een Muur die meer dan een Muur wil zijn. Aan de snelwegkant een glooiende en golvende rode geluidwering, aan de woonwijkkant een fantastisch winkelcentrum.


Een Muur die meer dan een Muur wil zijn

In een van de weinig nog niet bezette ruimten vond de Booosting activiteit plaats. Het was even wennen aan de akoestiek, maar dankzij aannemer Van Wijnen was de ruimte omgetoverd tot iets wat uitstekend past bij de grootsheid van het project.

Na een korte inleiding van ons bestuurslid Esther Hebly vertelde architect Fons Verheijen (VVKH) hoe je tot een geluidswerende gevel kunt komen, uitgaand van de beleving van de passerende automobilist en met de meest moderne computerprogramma’s. Grensverleggende gereedschappen van de architect leiden tot grensverleggende architectuur.

Daarna kwam Antonello Lipori van Oskomera aan het woord. Met veel visualisaties toonde hij aan dat het constructief vormgeven en het realiseren van een dergelijk concept geen eenvoudige zaak is. Alleen door een integrale benadering van de beton-, staal- en glastechnologieën is een dergelijk complex project daadwerkelijk uit te voeren.

Als laatste spreker voor de rondleiding liet Paul Heerkens van Zoontjes Beton zien dat een product dat niet direct met innovatie wordt geassocieerd, wel degelijk vernieuwend kan zijn. Betonnen tegels op een parkeerdak zijn wel high-tech!

Het weer werkte goed mee aan een uitgebreide wandeling door het complex en over het parkeerdak. Een interessant en leerzaam en aangenaam onderdeel van het programma.

De traditionele tegenlezing werd dit keer door Booosting oprichter Jan Brouwer gehouden. Jan nam ons mee door de geschiedenis van het verschijnsel ‘Muur’. “Na decennia van het afbreken van stadsmuren gaan we ze nu weer opbouwen. Is het nu weer een muur als verdediging tegen onze moderne vijanden zoals het geluid van een snelweg of wordt het ook wat anders. De tijd zal ons leren of deze ontwikkeling zich doorzet.”

Na deze reflecterende woorden liet een ieder zich de borrel goed smaken.

Martin Smit
Vicevoorzitter Booosting

 

Aankondiging en presentaties The Wall 

Wallpaper, een voorlezing in 7 berichten van Jan Brouwer

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl