Ontvang onze nieuwsbrief:

Hoogste gebouw Benelux in Rotterdam

07 juni 2010: Vrijdag 28 mei 2010 is de Maastoren te Rotterdam geopend. De toren is het nieuwe hoofdkantoor van Deloitte en notaris-, advocatenkantoor AKD.


De Maastoren vormt met zijn 165 meter hoog niet alleen een imposante verschijning aan de Rotterdamse skyline, maar is ook het symbool van verbinding: van Deloitte met AKD’ers, van het centrum van Rotterdam met de Kop van Zuid, van water en land met de wolken.

De Maastoren is bijzonder duurzaam. Het gebouw staat aan twee zijden in de Maas. Een potentiële energiebron ligt dus letterlijk naast de deur. De warmtekoude-opslag in de bodem gecombineerd met Maaswaterkoeling levert een CO2-reductie van 50% op ten opzichte van een conventioneel gebouw. Daarnaast is de Maastoren voorzien van lichtsensoren in alle ruimten en daglichtafhankelijke verlichting

Tijdens de opening met een spectaculair optreden van Golden Earring, heeft Cesar Zuiderwijk het toegepaste materiaal met zijn drumsticks uitvoerig getest.

De Maastoren is in Rotterdam door de Council of Tall Buildings and Urban Habitat officieel benoemd tot hoogste gebouw van Nederland. De Council is opgericht in 1969 en bekroont, middels een officiële plaquette, over de hele wereld gebouwen die op dat moment het hoogste gebouw van het land zijn.

Booosting aangeslotene Zonneveld Ingenieurs droeg zorg vd constructie.

 

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl