Ontvang onze nieuwsbrief:

1e Ideeënprijsvraag ‘In de kiem gescoord - Groen Beton’

15 december 2009: Het doel is innovatieve ontwikkelingen in de betonsector te stimuleren. Als op gebied van beton een forse stap kan worden gedaan ter verbetering van de milieuprestaties van het materiaal, is dat van grote betekenis voor de hele bouwwereld én voor de uitvoering van het klimaatbeleid van de overheid.
Het thema was Groen Beton, er waren 50 inzendingen.


Winnaar: Xiriton.
Dit is een procédé waarbij een grote hoeveelheid CO2 duurzaam kan worden opgeslagen in beton, ingezonden door Frank Bucher.
Uit het juryrapport: “…Vernieuwbare grondstoffen in beton en een toeslagmateriaal dat CO2 bindt zijn geen nieuwe ideeën. De combinatie van grondstoffen (voornamelijk Miscanthus (olifantsgras) en het mineraal olivijn) is wel nieuw en met de gekozen materiaalsamenstellingen lijken veel toepassingen binnen bereik….”

Eervolle vermelding: Mu.Re.
Een concept van architect Huub Swillens voor eindeloos herbruikbare bouwelementen.Mu.Re staat voor Multi Rusable. Het concept is uitgewerkt voor lateien. Op basis van gestandaardiseerde kleine maar hoogwaardige betonelementen kan zonder verlijming een groter element worden samengesteld. Dankzij de slimme droge verbinding kan het element altijd weer worden gedemonteerd voor toepassing elders.

Het juryrapport verklaart: “….een goed idee, hoogwaardige toepassingen zouden zeker mogelijk zijn. Op het gebied van logistiek, arbo en hergebruik scoort het idee hoog. Zijn er naast lateien ook andere toepassingen mogelijk?”

De ideeënprijsvraag ‘In de kiem gescoord’ is georganiseerd door Booosting aangeslotene Cement&BetonCentrum. Thema Ideeënprijsvraag ‘In de kiem gescoord’ 2010: duurzame fietspaden.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl