Ontvang onze nieuwsbrief:

Zonneveld ingenieurs in Central Post

"New ideas need old buildings" (Jane Jacobs)

07 juni 2010: Zonneveld ingenieurs heeft donderdag 3 juni voor haar relaties open huis gehouden in haar nieuwe huisvesting in Central Post in het centrum van Rotterdam.


Central Post is het eerste gerealiseerde project in het nieuwe 24-uurs gebied Rotterdam Central District. Het voormalige PTT- postgebouw, naar ontwerp van E. en H. Kraaijvanger, werd tussen 1954 en 1958 direct naast het Centraal Station gebouwd.

Het gebouw uit de wederopbouw periode ademt nog steeds de sfeer uit de tijd dat het dienst deed als PTT postsorteercentrum. De machines voor het verwerken van de post vroegen om hoge werkruimten met weinig kolommen. De verdiepingsvloeren, die 34 meter diep zijn, worden slechts ondersteund door één rij kolommen. Bij de renovatie van het gebouw is het aantal vloeren verdubbeld van 7 naar 14. Het totale vloeroppervlak komt daarmee in de nieuwe situatie op 53.000 m2 bvo. De oorspronkelijke verdiepinghoogtes zijn nog af te lezen aan de tijdloze gevel.
De twee kelderlagen en het voormalige perron bieden 250 parkeerplaatsen.
Central Post heeft een Greencalc label met een A-score en is benoemd tot het meest duurzame monument van Nederland.

Zonneveld ingenieurs B.V. (40 medewerkers) is een toonaangevend ingenieursbureau op het gebied van constructies en is betrokken bij veel binnenstedelijke (her)ontwikkelingen en bij hoogbouw. De Maastoren (Rotterdam), de nieuwbouw van de Ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken (Den Haag) en de herontwikkeling van De Bank (Rembrandtplein, Amsterdam) zijn slechts enkele van haar recente projecten.
Zonneveld ingenieurs, komend vanuit Brainpark, heeft heel bewust gekozen voor deze nieuwe locatie. De sfeer en het behoud van de oorspronkelijke elementen en kunstwerken geven een inspirerende werkomgeving op een optimaal bereikbare locatie, midden in het centrum van de stad, direct naast het Centraal Station, de Randstadrail en de Hoge Snelheids Lijn.

Sinds april 2010 is het Booosting secretariaat gehuisvest bij Zonneveld ingenieurs.
Zonneveld sloot  zich in 1995 bij Booosting aan.

 

 

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl