Ontvang onze nieuwsbrief:

BRS wint Innovatie Award 2012

Provinciehuis Noord Holland (bron: Kraaijvanger architecten)
Provinciehuis Noord Holland (bron: BRS) Provinciehuis Noord Holland (bron: BRS) Provinciehuis Noord Holland (bron: BRS) Opbouw Triple Insulated Glass (bron: BRS)

05 november 2012: Booosting aangeslotene BRS heeft met de ontwikkeling van het koud gebogen triple isolatieglas de Innovatie Award 2012 gewonnen.


Booosting aangeslotene BRS heeft met de ontwikkeling van het koud gebogen triple isolatieglas de Innovatie Award 2012 gewonnen.

De jury waardeert de innovatieve stappen met koud gebogen glas, zoals het gebruik van PV-panelen in het koud gebogen glas bij het station Utrecht Centraal. De uitvoering in triple glas (Provinciehuis NH) is ook vernieuwend vanuit het oogpunt van duurzaamheid.


Het koud gebogen triple isolatieglas is voor het eerst toegepast in het Provinciehuis Noord-Holland in Haarlem. In samenwerking met architectenbureau Kraaijvanger is een gebogen glazen gevel ontwikkeld voor de kegelvormige entreehal van het Provinciehuis. De gevel loopt taps toe; de ruiten worden als het ware om de kegel heen gevouwen door deze koud in het werk te buigen. Zowel aan de onderzijde als de bovenzijde hebben de ruiten een andere straal.

 

Film van BRS over FreeFormGlass.

De uitreiking vond plaats tijdens de Glasstec in Düsseldorf, eind oktober 2012.

Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl