Ontvang onze nieuwsbrief:

Opening paviljoen BVB Substrates op de Floriade

27 april 2012: Vrijdag 20 april jl. was de ‘bouwopening’ van het paviljoen ‘At the Foundation of Growth’. Dit paviljoen, gebouwd voor BVB Substrates en ontworpen door architect Eduard Böhtlingk. 'At the foundation of growth' neemt de bezoeker mee letterlijk mee ‘onder de grond’, zo de wereld van de substraten in.


Naast een hartelijke ontvangst voor elke bezoeker, zijn er op deze dag lezingen gegeven over substraten, het ontwerp van het paviljoen en over de bijzondere composiet dakplaten.


Peter Jan Kuiper van BVB Substrates begint met de vraag: ‘Wat doen wij hier op de Floriade?’, doelend op de onbekendheid onder consumenten met substraten. Hij vertelt over de Maaslandse onderneming BVB Substrates en geeft het publiek daarna een heldere uitleg over substraten. Ook de bijzondere relatie met architect Eduard Böhtlingk uit Maasland, die veel gebouwen voor BVB Substrates heeft ontworpen, wordt vermeld. Deze legt daarna het concept uit: ‘We graven een kuil en daar leggen we een licht dakje op (…) na de Floriade halen we het dak weg en vullen de kuil weer met grond, de aarde kan zich weer snel herstellen. Het gehele paviljoen wordt daarna hergebruikt als ontvangstruimte bij de productielocatie van BVB Substrates in Grubbenvorst’.

Reinoud van der Kroon van Holland Composites vertelt als laatste over de techniek en het productieproces van de composiet dakplaten. Het transparante composiet dak is gevuld met acht verschillende grondsoorten. Dezelfde grondsoorten kunnen we uitgestald in het paviljoen voelen en ruiken, waarbij medewerkers van BVB Substrates informatie geven. De diverse touch screens in het paviljoen geven de bezoeker ook de gelegenheid zelf op onderzoek uit te gaan. Al met al bijzonder leerzaam en de moeite van een bezoek aan de Floriade waard.

 

Ontwerp: Eduard Böhtlingk

 

Floriade 2012: t/m 7 oktober in Venlo

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl