Ontvang onze nieuwsbrief:

Pecci Prato in aanbouw

15 maart 2012: In Prato (nabij Florence - Italiƫ) wordt het Pecci-Museum for Contemporary Art uitgebreid met extra expositieruimte.


Om Centro Pecci zo licht mogelijk te maken is in het ontwerp uitgegaan van een staalconstructie met staalplaatbetonvloeren op niveau één. Het dak bestaat uit stalen spanten met houten gordingen en houten beplating. De massa van het gebouw is hiermee gereduceerd en hierdoor zullen ook de responskrachten bij een aardbeving reduceren.

 

Centro Pecci lig in een aardbevingsgebied, dit is van invloed op de constructie. Zo kan de energie die bij een aardbeving aan de structuur wordt opgelegd worden opgenomen door “eccentric bracings”. De structuur behoudt door toepassing hiervan net voldoende stijfheid voor het gebruik in normale omstandigheden, maar bij een aardbeving kunnen de grote plastische vervormingen de energie die de aardbeving veroorzaakt opnemen. Het gebouw kan hierdoor ca. 80mm vervormen. De uitbreiding wordt 100mm vrijgehouden van het bestaande gebouw, zodat bij aardbevingen geen schade ter plaatse van de aansluiting bestaand/nieuw kan ontstaan.

 

Ontwerp: NIO architecten
Constructie: Zonneveld ingenieurs

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl