Ontvang onze nieuwsbrief:

Houtprijs 2012

Winnaar Houtinnovatieprijs 2010: Verkeersbrug bij Sneek - OAK
Winnaar Houtarchitectuurprijs 2010: Berging in Drachten - Ingenieursbureau Boorsma

01 maart 2012: Inschrijving Houtprijs 2012 geopend



Van 1 maart tot 1 mei 2012 kunnen architecten, ontwikkelaars en bouwkundige instellingen houtrijke bouwprojecten en innovaties insturen voor de Houtprijs 2012.

 

De tweejaarlijkse prijsvraag wordt georganiseerd door Centrum Hout om nieuwe technieken, toepassingen én de vele mogelijkheden van de hernieuwbare grondstof hout volop in de schijnwerpers te zetten. De Houtprijs kent twee categorieën: de Houtarchitectuurprijs en de Houtinnovatieprijs.

De Houtarchitectuurprijs staat open voor bouwprojecten die de unieke eigenschappen van hout goed in beeld brengen. Niet de grootte van het project is bepalend, maar de vormgeving en juiste toepassing én detaillering van hout. Het project moet in Nederland gerealiseerd zijn tussen 1 maart 2010 en 1 maart 2012. Een deskundige vakjury buigt zich over de inzendingen en beoordeelt niet alleen de esthetische uitstraling, maar ook de functionele kwaliteiten in ontwerp, constructie, uitvoering en detaillering.

De Houtarchitectuurprijs kent vier categorieën: utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie/restauratie en overige.

De Houtinnovatieprijs richt zich op innovatieve houttoepassingen in de bouw, zoals nieuwe technieken, productverbeteringen, bijzondere bouwmethoden of werkwijzen die een betere kwaliteit of grotere acceptatie van houttoepassingen teweegbrengen. De deskundige vakjury beoordeelt in hoeverre de plannen de concurrentiepositie van hout(-producten) versterken, van recente datum zijn, bijdragen aan duurzaam bouwen én in ons land in de praktijk toepassing vinden dan wel beschikbaar zijn.

In de zomer maakt de jury de genomineerde inzendingen bekend en wordt het publiek uitgenodigd te stemmen op een favoriete inzending voor de publieksprijs.

 


Meer info: Eric de Munck manager Centrum Hout

Inschrijven klik hier

Sluitingsdatum: 1 mei

Prijsuitreiking: 28 november (Nationale Houtdag)

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl