Ontvang onze nieuwsbrief:

Beroepservaring 2012 - 2014

05 maart 2012: In september 2012 start een nieuwe ronde


van de Beroepservaring voor jonge architecten, stedenbouwkundigen, landschaps- en interieurarchitecten.

Zij die vanaf 2015 afstuderen moeten verplicht twee jaar beroepservaring opdoen om de architectentitel te verkrijgen. Bureau Architectenregister stelt hiervoor dit jaar de Regeling Beroepservaring vast.

Het programma Beroepservaring werd in 2003 door de toenmalige Rijksbouwmeester opgezet. Het programma heeft meerdere succesvolle rondes gekend en model gestaan voor de beroepservaringsperiode die vorig jaar in de Wet op de Architectentitel werd vastgelegd. Vanaf 2015 wordt het opdoen van beroepservaring wettelijk verplicht voor alle ontwerpers die in het Architectenregister willen worden ingeschreven.

Dat is een “revolutionaire verandering in de entree die jonge beroepsbeoefenaren in de praktijk maken”, aldus voorzitter Jo Coenen van Stichting Beroepservaring Jonge Architecten en Stedenbouwkundigen.

Dat het opdoen van beroepservaring juist in tijden van economisch zwaar weer essentieel is onderschrijft ook Jan Westra namens Stichting Post Academisch Onderwijs. “Een afgeronde ontwerpopleiding is waardevol, maar dat betekent nog niet dat je klaar bent voor de praktijk. De Beroepservaring versnelt dat proces en laat ontwerpers op systematische wijze kennis maken met de praktijk.”

Ontwerpers die onlangs afgestudeerd zijn, kunnen nog één keer vrijwillig meedoen.

De volgende ronde start in september 2012 en duurt tot medio 2014. Hierin wordt in het bijzonder aandacht besteed aan het overleven in economisch zwaar weer, de positie van de zelfstandig opererende jonge ontwerper en de hedendaagse vormen van netwerken.

 

Informatiebijeenkomst woe 28 maart, 17u, Den Haag.

 

Meer informatie en aanmelden klik hier

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl