Ontvang onze nieuwsbrief:

Stadskantoor Rotterdam

15 december 2009: Ingenieursbureau ABT werkt mee aan het nieuwe stadskantoor Rotterdam.

In oktober 2009 heeft het ontwerpteam (Office for Metropolitan Architecture (OMA), Werner Sobek en ABT) de ontwerpwedstrijd gewonnen.


Het ontwerp bevat kantoren, een grote stadswinkel, woningen en horeca; het is een uitbreiding van het gemeentemonument het Stadstimmerhuis.

Om te voldoen aan de Rotterdamse ambitie om het meest duurzame gebouw van Nederland te realiseren, heeft OMA samen met ABT en gerenommeerd duurzaamheidspecialist Werner Sorbeck een ontwerp ontwikkeld dat qua vorm en gebruik aanpasbaar blijft in de tijd. Het ontwerp is gebaseerd op een modulair systeem. De constructie bestaat uit een staalskelet, zo kan het ontwerp licht en flexibel zijn. Daarnaast bevat het ontwerp het hoogste niveau van de internationale duurzaamheidsstandaard (BREEAM-NL). Dit blijkt uit de energiezuinigheid van het gebouw door gebruik van zonnecollectoren en groene daken en de manier waarop gebruik gemaakt gaat worden van daglicht en de opvang van regenwater.

Uit het juryrapport:
‘…spraakmakend, innovatief en toch ingetogen.’
‘..het gebouw vindt de juiste toon in het subtiele spel dat gespeeld moet worden in de relatie met het stadhuis’.

ABT is als bouwkundig samenwerkend bureau van OMA bij het project betrokken en heeft in de selectiefase geadviseerd over de hoofddraagconstructie en de installaties.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl