Ontvang onze nieuwsbrief:

Building Innovation Award voor Hubbel

  Fotografie: Anne Reinke

03 mei 2010: De Hubbel is een mobiele, multifunctionele unit; ontworpen voor gebruik als professionele werkplek of extra kamer. Het modulaire systeem biedt veel indelingsmogelijkheden: de gebruiker bepaalt zelf hoe deuren, wanden en ramen in het stalen frame worden geplaatst. Veranderingen in de gevelindeling zijn eenvoudig te realiseren.


De ontwerpers van de Hubbel zijn architect en interieurarchitect Piet van der Werf en interieurarchitect en ruimtelijk ontwerper Floris van der Kleij. Buko heeft de Hubbel productietechnisch ontwikkeld en zet dit nieuwe product in de markt. Buko is een grote speler op het gebied van semipermanente huisvesting.

De Hubbel is meer dan een vindingrijke vorm van semipermanente huisvesting. Hij staat ook voor een nieuwe oplossingsgerichte manier van denken over wonen, werken en leefbaarheid in een dichtbevolkt land.

Zo heeft de Hubbel betekenis voor:
mobiliteit. De Hubbel als thuiswerkplek draagt bij aan het reduceren van het forensenverkeer en het realiseren van beter gezinsmanagement.
Veranderde woonwensen. Mensen willen groter wonen en er komen steeds meer zzp’ers die vanuit huis willen werken. De Hubbel voorziet daarin.
Duurzaamheid. De Hubbel is te huur en te koop met terugkoopgarantie. Dit genereert gesloten cirkels (cradle-to-cradleprincipe). Het frame kan oneindig lang worden hergebruikt, de losse elementen zijn goed recyclebaar.

Deze woon-werkunit is goed transporteerbaar en snel plaatsbaar. De stalen poten komen op stelconplaten te staan. Het waterpas (bij)stellen is een koud kunstje. Plaatsing van de Hubbel kan vergunningsvrij, tenzij lokale bestemmingsplannen anders voorschrijven. 

De Hubbel is winnaar van de Building Holland Awards van de BouwRAI 2010. De jury werd geleid door één van onze oprichters: Mick Eekhout.

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl