Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuwe Stad Prijs Den Haag 2005 voor de ‘Baljurk’

Beneden winkels, boven wonen. Net zoals de oorspronkelijke bestemming
Het licht wordt mooi gefilterd; de gevel geeft de omgeving tevens een nieuw elan

20 december 2005: De Baljurk valt IN DE PRIJZEN


Archipelontwerpers uit Den Haag heeft de Nieuwe Stad Prijs 2005 ontvangen voor project ‘De Baljurk’ aan de Kettingstraat/hoek Achterom in Den Haag Centrum.

11 oktober 2005 bracht Booosting een projectbezoek aan dit decolleté van ontwerper Vreedenburgh en waren de 50 aanwezigen onder de indruk van zijn creativiteit en onuitputtelijke doorzettingsvermogen.

Beoordeling van de jury: “De Baljurk staat symbool voor het opknappen van een heel gebied; een geslaagde invulling van een lastig stukje stad. De Geste Groep wist dit project ondanks zeer complexe factoren te realiseren: een gedurfde investering van een particulier initiatiefnemer. Op indrukwekkende wijze levert deze ontwikkeling een enorme bijdrage aan het leefbaar maken van een belangrijk stukje binnenstad dat veel Hagenaars de laatste decennia liever meden. Er is een spraakmakende mix van oud en nieuw tot stand gebracht met woningen boven de winkels. “


De gevel van dit pand bestaat uit een ‘dubbele’ constructie: een glazen pui als bouwfysische huid en daar omheen gedrapeerd een voile van geweven staal.


Van harte PROFICIAT!

 

Zie ook Booosting nieuwsbrief #84 maart 2006

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl