Ontvang onze nieuwsbrief:

Floriade paviljoen At the foundation of growth

24 oktober 2011: Böhtlingk architectuur en Holland Composites Industrials maken een paviljoen voor de komende Wereld Tuinbouw Expo, de Floriade 2012.


Voor het park "Education & Innovation" en in opdracht van BVB Substrates wordt op dit moment een paviljoen gebouwd voor de Floriade 2012. Het ontwerp is van Böhtlingk architectuur en de dakbeplating wordt geleverd door Holland Composites Industrials.

Als belangrijke producent van professionele substraten zal BVB in haar paviljoen de bezoeker over de relatie tussen substraat en groei .


Het paviljoen ziet er uit als een heuvel die zich aan één kant opent naar de bezoeker. De grond wordt gevangen in een enorm transparant spant waarin een doorsnede van de aarde met wortelgroei te zien is. Aan dit spant is de slogan “at the foundation of growth opgehangen. Het zal de bezoeker verbazen dat het mogelijk is om de schijnbaar zware grond zo makkelijk omhoog te houden.


Binnen in het paviljoen voelt de bezoeker zich onder de grond en blijkt dat substraten niet zwaar hoeven te zijn. Het gebogen dak, uitgevoerd in transparante composiet gevuld met diverse substraten, is zelfs lichtdoorlatend. Onder dit feërieke dak kunnen de bezoekers door middel van multimedia kennis vergaren over de wijze van produceren en de relatie tussen substraat en gewas.


Ook de zandkuil die voor het paviljoen gegraven is, wordt zoveel mogelijk intact gelaten door het zand te verstijven.

Na de Floriade krijgt het paviljoen, geheel passend in de C2C-doelstelling van de Floriade, een permanente functie als exporuimte bij BVB Euroveen in Grubbenvorst. Na de Floriade wordt het zand op de locatie netjes geëgaliseerd.

 

Floriade 2012 van 5 april t/m 7 oktober
Locatie: Venlo
Thema: Het Theater van de natuur

 

raficlad met substraat

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl