Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag Looop vaP

05 oktober 2007: Booosting aangeslotenen Materia en Aldus bouwinnovatie hebben van Voestalpine Polynorm (vaP) in Bunschoten de opdracht gekregen voor een onderzoek naar de strategische kansen voor vaP in de bouwmarkt.


Het totaalonderzoek moet leiden tot een selectie van een aantal, voor voestalpine Polynorm, kansrijke productmarktcombinaties in de bouw. Eén van de onderdelen van het onderzoek is uitbesteed aan Booosting: 5 oktober 2007 vond een Looop plaatst met twaalf aangeslotenen.

Met behulp van een aantal vooraf opgestelde en zorgvuldig gekozen toekomstscenario’s werd de deelnemers gevraagd om aan het einde van de middag een aantal realistische productmarktcombinaties voor vaP te selecteren.
Aan bod kwamen o.a. maatschappelijke veranderingen:
- individualisering
- groei van suburbs
- verdichting van steden
- openbaar vervoer
- (on)uitputtelijke energiebron
- milieubewustzijn vs renovatie en nieuwbouw

Voestalpine Polynorm is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van carrosseriedelen voor de automobielindustrie. vaP gebruikt voor de automotive branche verschillende staal-, aluminium- en kunststofsoorten en hybride materialen.
vaP ondersteunt, als directe toeleverancier, de automobielproducenten in alle fases van het ontwikkelings- en productieproces met haar kennis en kunde op het gebied van projectmanagement, design, engineering, ontwikkeling en productie.

Een inspirerende dag waaraan de volgende Booosting experts deelnamen:
> Arno de Vries, van Mourik Vermeulen architecten
> Caspar Smeets, EGM Architecten
> Eric Vreedenburgh, Archipel Ontwerpers
> Gyuszi Florian, ABT
> Harm Boomsma, Boomsma Innovations
> Henk van Laarhoven, Henket & partners architecten
> Jac Verhaegh, Oskomera
> Jeroen van Nieuwenhuizen, MoveYou
> Joost Heijnis, Cepezed
> Mic Barendsz, Bouwen met Staal
> Peter Thun, BRS
> Robert Platje, Mei architecten & stedenbouwers

De Looop, kort gezegd een creatieve sessie, waarbij zowel de deelnemers als Booosting betaald worden voor hun deelname, is een bijzondere activiteit die al sinds het bestaan (bijna 20 jaar!) jaarlijks voor een opdrachtgever wordt uitgevoerd. Op een zeer specifieke bouwgerelateerde vraag wordt ingezoomd tijdens een meeting. Omdat de resultaten eigendom zijn van de opdrachtgever, gaan wij hierop uiteraard niet verder in.

Voor algemene informatie voor de inzet van een Looop kunt u zich wenden tot Jolanda Steenhouwer van het secretariaat.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl