Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag projectbezoek Jinso; Koud gebogen glas

  Tegenlezer Peter Oei

09 september 2008: Op dinsdag 9 september 2008 hebben we een bezoek gebracht aan het in aanbouw zijnde oriƫntaalse restaurant JinSo op het Arenaplein in Amsterdam.


Ruim vijftig Booostingaangeslotenen en andere belangstellenden kregen door de voordrachten van de bij het project betrokken partijen een goed beeld van het project en de technologische uitdagingen daar in. Kenmerkend voor het project is het op grote schaal toegepaste koud gebogen glas.

Peter Thun, directeur van BRS Structural Glazing, ging in op de aspecten die bij de keuze en ontwikkeling van koud gebogen glas naar voren komen. Naast elementen als kosten en energie, kwamen ook de productie en het onderhoud aan de orde.

Gijsbert van der Laan, projectleider bij BRS ging in op de mockups die zijn gebouwd, het beproevingstraject en de montage ter plekke. Voor dit laatste aspect is een speciale glaszuiginstallatie ontwikkeld die het mogelijk maakt op een snelle en veilige manier de glazen panelen te monteren.

Jan Pesman
, architect-directeur bij architectenbureau cepezed lichtte de architectonische overwegingen van het ontwerp en de materialisatie toe. De ontwikkelde technologie gaf hem als ontwerper een aantal vrijheden die resulteerden in het bijzondere ontwerp.

Olaf Jungslager van Bouwteam General Contractors vertelde over de realisatie. Door de methode van ‘management contracting’ is er ook bij dit project een grote betrokkenheid geweest van de toeleveranciers. Bij een gebouw met grensverleggende technologie als JinSo blijkt dit wel haast een voorwaarde te zijn om tot een succesvolle realisatie te komen.

Bij het projectbezoek daarna konden we niet alleen het gebouw ervaren maar ook met de sprekers van gedachten wisselen.

De traditionele tegenlezing werd tenslotte gedaan door Peter Oei, programma directeur van Stichting Innovatie Glastuinbouw. Hij trok de ontwikkelingen die we ook bij dit gebouw zien door naar de toekomst en schetste een gebouw als energieleverancier. Bouwen met glas maakt daar een integraal onderdeel van uit.

Dit project laat weer eens zien hoe een intensieve samenwerking tussen actieve Booostingleden kan resulteren in hoogwaardige architectuur met een grensverleggende bouwtechnologie.

Martin Smit
Vice-voorzitter

 

Hier kunt u de aankondiging van deze activiteit lezen.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl