Ontvang onze nieuwsbrief:

Oskomera ontwikkelt nieuw isolerend aluminium raamsysteem

24 maart 2011: TKI 755 houdt het vuur meer dan een uur in bedwang.


Hoogisolerende raamsystemen zullen de komende jaren de markt gaan veroveren. Onzichtbare bescherming tegen brand is van grote meerwaarde in projecten waarbij slechts een gedeelte van de kozijnen brandwerend moet zijn.


De brandtest bewees dat de twee prototypen van Oskomera TKI 755 een ruime overwaarde van de isolatiewaarde: na ruim 5 kwartier sloegen de vlammen pas door! De opschuimende binnenruit (Vetrotech Contraflam Lite 30) en de profielisolatie zorgen er voor dat de temperatuur aan de koude zijde ruim een half uur onder de 180 graden blijft.


De afmetingen van dit hoogisolerende aluminium raamsysteem Oskomera TKI 755 zijn verdiepingshoog. Een kleinere afmeting valt zo onder het zogenaamde directe toepassingsgebied; goedkeuring door de controlerende instanties kan eenvoudig worden verkregen. Het is dus ook geschikt voor normale niet-brandwerende ramen.

 

Meer info > Esther Hebly, R&D Manager Oskomera Group.


Classificatie: EW60 en EI30: brand van binnen naar buiten met de volledige brandkromme.


Normering:

NEN-EN 1364-1:1999 (Europa)

NEN 6069 (NL)


De extra hoog isolerende uitvoering TKI-HI+ brengt Oskomera al een tijd op de markt. Dit raamsysteem heeft een beduidend concurrerende prijs-kwaliteitsverhouding en loopt voorop in de markt van (drievoudige) beglazing.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl