Ontvang onze nieuwsbrief:

Terugblik op Bedrijfsbezoek aan Tata Steel in IJmuiden

08 september 2022: -


Natuurlijk is Tata Steel Europe recentelijk veel in het nieuws geweest en sommigen vonden onze keuze voor een bezoek ietwat controversieel. Bij Booosting belichten we het verhaal echter graag van alle kanten en dus reisde op donderdag 8 september een groep van 25 Booosters – goed gemutst en met een gezonde kritische houding – af naar IJmuiden.

Host Bauke Hoekstra Bonnema ontving ons in het congrescentrum en na een korte introductie en H&S instructie stapten we voorzien van alle benodigde PBM’s in de bus. We reden langs alle onderdelen op het enorme terrein (ter grootte van 1500 voetbalvelden). Van kolen lossende schepen en bergen erts langs hoogovens en gasreinigingsinstallaties. Gidsen Linda en Sonja wisten over alle onderdelen veel te vertellen.
Zo wordt er in IJmuiden jaarlijks zo’n 7mio ton staal geproduceerd en wordt 98.5% van de byproducts voor andere doeleinden gebruikt.

We stapten uit bij de Oxystaalfabriek en we kregen daar het productieproces van gesmolten ijzer naar plakken hoogwaardig staal te zien. De schaal van de fabriek, de vaten gesmolten staal, hitte en de enorme plakken staal aan het einde van de lijn waren indrukwekkend.

Terug in het congrescentrum lichtte Bauke de verduurzamingsplannen van Tata toe. Er kwamen veel goede vragen uit de zaal en er werd een constructieve discussie gevoerd. Zoals altijd sloten we af met een borrel waar de discussie verder ging. Het was een erg geslaagde middag en de reacties van Booosters waren enthousiast: “als je vandaag niet geweest bent, dan heb je echt wat gemist”.

Heb je het toch gemist? Op 26 oktober staat ons volgende fabrieksbezoek gepland. Ditmaal aan de splinternieuwe vacuümglas productielijn van AGC in België. Houd hiervoor onze activiteiten op onze website in de gaten.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl