Ontvang onze nieuwsbrief:

Curve Works aangesloten bij Booosting

Team Curve Works

16 januari 2022: -


Per 1 november 2021 is Curve Works uit Alphen aan den Rijn aangesloten bij Booosting.

 

François Geuskens en Tahira Ahmed zijn de oprichters van Curve Works. François en Tahira zijn beide gepromoveerd in de leerstoel Design & Production of Composite Structures bij Lucht-en Ruimtevaarttechniek in Delft. De missie van Curve Works is ontstaan tijdens een onderzoek op de TU Delft waarbij er vanuit de scheepsbouw een behoefte was om composiet schepen modulair te bouwen in plaats van de one-shot productie vanuit een mal. François Geuskens realiseerde zich tijdens het onderzoeksproject dat de business case ontbreekt zonder een vervormbare mal.
Na meerdere jaren in de industrie gewerkt te hebben is er door François en Tahira besloten om Curve Works in 2015 op te richten. In 2024 zal Curve Works ‘approval ready’ zijn om gekromde panelen te leveren voor de modulaire bouw van composiet schepen. Inmiddels is Curve Works al begonnen om deze kennis en competenties toe te passen in andere markten, waaronder de architectuur.

 

Curve Works’ missie is om grote (unieke) gekromde constructies te fabriceren op de meest verantwoorde & duurzame wijze; zonder de lead-time, kosten en verspilling van mallen en met behulp van de meest duurzame materialen.
Curve Works uit Alphen aan den Rijn heeft z’n eigen productietechnologie ontwikkeld om gekromde panelen te fabriceren van hout, composiet, GFRC-beton en kunststof voor de modulaire bouw van grote (complex) gekromde constructies. Curve Works’ adaptieve mallen en vakmanschap stelt ons in staat om op een duurzame manier complexe 3D installaties te realiseren. Ook met betrekking tot de materiaalselectie onderbouwen we voor de klant hoe we tot de meest verantwoorde keuze komen m.b.t. life-cycle analysis en gezondheid t.a.v. de verwerking.

Curve Works is een toeleverancier voor de architectuur, duurzame energiesector & scheeps-/jachtbouw.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl