Ontvang onze nieuwsbrief:

Booosting introduceert

09 juni 2021: Kor Aldershoff


Op speciaal verzoek stellen wij u graag voor aan Kor Aldershoff. Hij ontwierp twee prachtig innovatieve projecten, zoals De Shelter en De Windroos.

De Shelter
De Shelter is een prototype voor een woonhuis in polyester op een metalen frame dat kan drijven op een draagframe met jukken en 24 verstelbare palen. Het interieur werd afgewerkt met houten balken, vloer- en plafondplaten, kasten een douchecel en een keukenpantry. Dit prototype was te zien op verschillende plaatsen en stond in 1980 opgesteld op de uitvindersbeurs in Rotterdam. De permanente opstelling was in Amsterdam Zeeburg, in het water van Buiten IJ bij een jachthaven aan de Diemerzeedijk. Uiteindelijk verhuisde het prototype naar een terrein van Rederij Kooij. De staat van de Shelter is hierdoor verslechterd en het wordt op dit moment gerestaureerd door MP Composiet in Medemblik. Klik hier voor de video over de Shelter.

De Windroos
Windroos is een bouwpakket dat zonder moeite op elke plaats kan worden gemonteerd. Het vormt een volmaakt rond huis met verschillende indelingen. Een ronde houten constructie op een drijvend fundament, dat is het geheim van Windroos. Een experiment waarvoor het Fonds BKVB afdeling Bouwkunst, subsidie voor de ontwikkeling van het project heeft verstrekt. Diverse bedrijven hebben hun materiaal daarvoor beschikbaar gesteld. Voor meer informatie, www.windroosbouwsysteem.nl.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl