Ontvang onze nieuwsbrief:

Terugblik op 3-daagse webinar Circulair Isolatieglas

18 december 2020: 3-daagse webinar met succes afgerond en er komt een vervolg!


Op donderdag 10 december vond de afsluitende sessie van de workshop circulair isolatieglas plaats. In drie workshops werkten drie teams bestaande uit ontwerpers, engineers, producenten, leveranciers en studenten aan concepten voor het isolatieglas van de toekomst. De uitkomsten waren verrassend en inspirerend. Ideeën varieerden van voorzetraam 2.0 en het in-situ opwaarderen van bestaand isolatieglas tot aan radicaal nieuwe concepten voor spacers en reversibele lijmverbindingen.

 

In iedere sessie gaf één teamlid een inzicht in hoe zij in de dagelijkse praktijk met deze materie bezig zijn. In de kick off vertelde Ed Melet van Hogeschool Amsterdam over zijn op stapel staande onderzoek naar hoogwaardig hergebruik van vensterglas en hielp Robert Capel van Octatube ons op weg met een helder overzicht van de huidige stand van zaken van isolatieglas en de mogelijke smaken daarin.

In vervolgsessies hoorden we van Anton Peters hoe AGC omgaat met innovatie en certificering en deelde Juliette Mohamed haar afstudeeronderzoek naar remontabel isolatieglas.

 

Deelnemers spraken bij de afronding uit graag een praktisch vervolg aan de brainstorm te willen geven. In het nieuwe jaar bekijken we daarom of we een vervolg kunnen programmeren waarin we van de meest kansrijke ideeën een prototype gaan maken.

 

Heb jij niet meegedaan aan de brainstorm en wil je hieraan een bijdrage leveren? Laat het ons dan weten via info@booosting.nl.

Namens het bestuur,


Rutger Snoek
Bestuurslid Booosting

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl