Ontvang onze nieuwsbrief:

Booosting webinar Beter Beton

04 december 2020: Booosting webinar Beter Beton - nieuwe datum!


In oktober had Booosting de Beter Betonmiddag gepland, maar door de huidige coronamaatregelen moesten we deze activiteit uitstellen. 

Het goede nieuws is dat we een nieuwe datum hebben vastgesteld en wel op donderdag 14 januari 2021! Hieronder alvast een introductie.

 

Nu er zoveel geschreven wordt over houtbouw zou je bijna vergeten dat beton nog steeds verreweg het meest gebruikte bouwmateriaal is. Het kent vele toepassingen en voordelen en de hoofdbestanddelen worden lokaal gewonnen. De hoge milieu-impact van beton - en dan vooral van het cement daarin - krijgt echter steeds meer aandacht. De branche werkt hard aan verbetering en dit webinar gaat over de mogelijkheden om van beton een duurzamer materiaal te maken. We geven een aantal sprekers, die tot de koplopers behoren, het woord om deze ambities waar te maken. Ze werken hard samen en ze willen stappen maken met duurzaam beton. Hoe ze dit doen? Dat laten ze zien in hun voordrachten.


Dorien Staal, directeur van Voorbij Prefab en voorzitter van de Betonvereniging, neemt ons mee in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe, minder milieubelastende bindmiddelen in hun productieproces. Zij innoveren producten en processen en ontwikkelen daarbij samen met de ketenpartner. In dit webinar zullen ze ons vertellen en laten zien hoe in hun bedrijf wordt omgegaan met het vergroenen van beton en hoe zij de duurzame toekomst van beton zien. Tijdens dit webinar geven we een online rondleiding langs één van hun volledig geautomatiseerde productielijnen voor prefab betonnen elementen en de toepassing van een alkalisch geactiveerd betonmengsel.

 

Anja Buchwald, directeur bij Ascem beton, neemt ons verder mee in de kansen met alternatieve bindmiddelen waar zij aan werkt binnen ASCEM Special Technologies (ASCEM), het onderzoeks- en kennisinstituut van de BTE Groep. Anja houdt zich bezig met alle aspecten van beton: de samenstelling, de toepassing, de eigenschappen van de verschillende materialen en hulpstoffen en het ontwikkelen van alternatieve bindmiddelen.

 

Theo van Wolfswinkel, adviseur bij ABT, vertelt ons over het feit dat het toepassen van innovatieve betonmengsels in projecten in de bouwpraktijk praktische uitdagingen met zich meebrengt. Theo is als adviseur nauw betrokken bij projecten met een hoge duurzaamheidsambitie in beton en staat o.a. aan de wieg van de ontwikkeling van alkalisch geactiveerd beton binnen ABT-projecten.

 

Voor het programma en het aanmelden verwijzen wij u graag naar onze activiteiten.

 

Wij kijken uit naar uw deelname!

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl