Ontvang onze nieuwsbrief:

Voorjaar 2021 - Webinar - Integrale Nul-op-de-Meter renovatie van VVE hoogbouw

04 december 2020: Ontwikkeling van een Nul-op-de-Meter-renovatieconcept door consortium Happy Balance


Deze webinar wordt verplaatst naar het voorjaar van 2021; binnenkort hopen wij u hierover meer te kunnen vertellen.

 

Nul op de Meter (NoM)-renovaties voor appartementencomplexen met particuliere eigenaar-gebruikers zijn ingewikkeld, vanwege de VvE-structuur en het relatief geringe dakoppervlak in verhouding tot het totale vloeroppervlak van de woningen.
De na isolatie overblijvende energievraag zal nooit alleen met PV op het dak kunnen worden opgewekt.

Het Happy Balance consortium heeft in het kader van TKI-Urban Energy een Nul-op-de-Meter-renovatieconcept ontwikkeld, waarbij in bestaande woningen lage temperatuurverwarming (ltv) kan worden toegepast. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de bestaande cv-leidingen door middel van een BIPV-renovatiegevel (building integrated photo voltaics), warmtepomp en JAGA-convectoren.

Het consortium wil dit concept door-ontwikkelen, industrialiseren en opschalen. Seinenergie heeft een aanpak ontwikkeld om VvE-besturen en de algemene ledenvergaderingen te bewegen om te investeren in NoM-renovaties. Enkele VvE’s gaan dit concept toepassen.
Het Happy Balance consortium werkt op dit moment aan de verbeteringen van het concept, de technische componenten en de montagestromen tijdens de bouw. Hierdoor kan een efficie╠łntieslag gemaakt worden waardoor de betaalbaarheid van het concept toeneemt.

Happy Balance werkt in dit project samen met onder andere TNO, Hogeschool Utrecht, Saint-Gobain Building Glass, JAGA, Dutch Heat Pump Solutions, Seinenergie en VvE 720 Verdiweg.

Presentatie Mieke Oostra

Dag voorjaar 2021
Tijd nader te bepalen

Stichting Happy Balance
Hoge School Utrecht
TKI Urban Energy

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl