Ontvang onze nieuwsbrief:

Boeklancering Age van Randen. Revolutionair in de bouw

Cover biografie Age van Randen
Age van Randen tijdens zijn boeklancering, 17 januari 2020

27 januari 2020: Vrijdagmiddag 17 januari jl. is het eerste exemplaar van de biografie over Age van Randen aan de professor zélf (*1926) uitgereikt op de TU Delft.


Biografie Age van Randen. Revolutionair in de bouw

 

Age was hoogleraar Bouwtechniek en decaan Bouwkunde op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Vanuit die posites heeft hij daar o.m. de onderzoeksgroep OBOM (bouwconstructieve integratie en coördinatie) opgericht. Hij was mede-oprichter van de stichting Open Bouwen en man van het eerste uur van Matura, een innovatief inbouwsysteem.


Antje Veld schreef op meeslepende wijze zijn verhaal. De biografie verhaalt over Age’s jeugd in een bijzonder timmermansgezin in Friesland en hoe hij ging studeren in Delft en hoe hij als architect met zijn bouwtechnische ideeën en innovaties de bouw wilde moderniseren. Age deed het van jongs af aan altijd net even anders! Het leest als een jongensboek en is leuk en interessant voor elke architect, bouwer en adviseur. 

 

9 juli 2019 is het archief van Matura en Open Bouwen overgedragen aan (ons Booosting bestuurslid) Mieke Oostra van de Hogeschool Utrecht, waar het wordt nu geïnventariseerd voor gebruik.

 

auteur Antje Veld

taal Nederlands
EAN 9789090321486
uitgeverij Wind en Water
prijs €19,50

155 blz

paperback

bestellen 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl