Ontvang onze nieuwsbrief:

Nieuw aangesloten: Reynaers

Bart Hellings Reynaers Avalon Fenix Loods 1 Rotterdam Ferrari World Abu Dhabi

27 januari 2020: Reynaers is leverancier van innovatieve, aluminium systemen voor ramen, deuren en gevels en sinds augustus 2019 aangesloten bij het Booosting netwerk.


Nieuw aangesloten: Reynaers

 

Het hoofdkantoor van Reynaers ligt in Duffel (België). Deze zogenaamde Reynaers Campus is één groot Experience Centre voor ontwerpers, architecten en andere bouwers. Bijvoorbeeld met Avalon, een 3D Virtual Realityruimte waar toekomstige (hoog)bouwprojecten als in werkelijkheid ervaren kunnen worden. Ook handig voor opdrachtgevers om indruk van en feeling met hun investering te krijgen.

Het Reynaers Technology Centre, ook onderdeel van de Reynaers Campus, is het grootste private innovatie- en testcentrum van Europa. Hier worden met de enorme testmuur (18m hoog) testen voor brand- en inbraakveiligheid, wind-waterdichtheid- en geluid uitgevoerd. De 24 R&D-specialisten werken hier - in nauwe samenwerking met de lokale vestigingen - continue aan de engineering van gevels en nieuwe ontwikkelingen als bijvoorbeeld duurzaamheid, recycling, natuurlijke ventilatie.

Reynaers B.V. is onderdeel van de Reynaers Group en is gevestigd te Helmond, samen met zusterbedrijf Roval Aluminium, dat zich heeft gespecialiseerd in aluminium dak- en geveldetaillering.

atypisch
De werkwijze van Reynaers is niet zo zeer productgericht maar spitst zich toe op samenwerken, verbinden en vooral vroege betrokkenheid in het bouwproces. Men werkt aan de voorkant van de bouwkolom en doet dat met alle partners, investeerder, architect, aannemer, adviseur etc. Het is atypisch voor een toeleverancier, maar deze verbindingskracht werkt uitstekend. Relatiemanager Theo van der Meijden: “Wij willen alle partners al vroeg in het bouwproces ontmoeten en leren kennen en elkaars kennis & knowhow delen. Geen hokjes, wél het gehele werkveld. Alleen dit vroegtijdig participeren, meedenken en meedoen maakt het mogelijk om samen nieuwe dingen te bedenken.”

samen innoveren
Bart Hellings, hoofd projectteam, legt uit waarom Reynaers aansluit bij Booosting: “Het is belangrijk om innovaties over de bühne te brengen en te leren van anderen. De laagdrempeligheid en makkelijke communicatie zoals ik heb ervaren op de Booosting activiteit 20 jaar Project XX spraken mij erg aan. De openheid van de organisaties die bij Booosting zijn aangesloten , over hun eigen innovatiepraktijk en hun interesse in de ontwikkelingen van anderen, maakt het realiseren van innovaties mogelijk.” Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de schuifpuien van Fenix Loods I te Rotterdam naar ontwerp van de Booosting collega’s van MEI architects and planners.

producten + projecten
Een van de meest bekende producten is het slanke Slimline 38 voor toepassingen in ramen en deuren.

Een kleine greep uit de vele (internationale) projecten:

Fenix Loods 1 Rotterdam

Ferrari World Abu Dhabi

Gebouw TR Eindhoven
Rotterdamse projecten

The Tube Tilburg

contact
Het Reynaers Projectteam bestaat uit:
Bart Hellings Hoofd Projectteam 
Theo van der Meijden Relatiemanager 
Theo Karnebeek Projectadviseur 
Marc van Rosmalen Projectadviseur

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl