Ontvang onze nieuwsbrief:

In de prijzen! Fenix 1 wint Rotterdam Architectuurprijs!

Fenix 1 (foto: Ossip van Duivenbode, bron: RAP)

23 december 2019: Fenix 1 naar ontwerp van Booosting aangeslotene Mei architects and planners heeft zowel de jury- als de publieksprijs gewonnen.


In de prijzen!

Fenix 1 wint Rotterdam Architectuurprijs!

 

uit het juryrapport:

De jury: Fenix I is een gebouw als stad.

Het gebouw is als een pars pro toto voor Rotterdam – wat betreft programma omdat het wonen en stedelijk leven combineert, maar ook wat betreft mentaliteit omdat hier letterlijk wordt doorgebouwd op de geschiedenis van Rotterdam. Een hoogwaardig nieuw woongebouw is verrezen bovenop een versleten loods en daarmee bewijst opdrachtgever en bouwer Heijmans samen met Mei architects & planners dat voor het verdichten in de gelaagde stad geen brug te ver is. Fenix I is tegelijk stoer en verfijnd en toont een kwaliteit die door alle schalen heen is doorgevoerd. Het ademt de bevlogenheid van alle betrokkenen – opdrachtgever, architect, bouwer en gebruikers – die in een langdurig en soms ingewikkeld proces dat zich deels tijdens de crisis voltrok, hebben doorgezet en zijn blijven puzzelen en zoeken naar nieuwe oplossingen. Het resultaat is een gebouw waar echt niemand omheen kan.

 

Het publiek is verheugd dat Fenix I aan Rotterdams erfgoed een nieuwe toekomst biedt en tegelijk een krachtige impuls geeft aan de ontwikkeling van Katendrecht. 

Iemand schrijft: ‘Geweldig hoe een verlaten, mistroostig stukje stad tot leven komt, goed bereikbaar en speels, van afgeschreven naar the place to be…Uniek project.’ Een andere stemmer: ‘Op een plek waar men vroeger als normale burger niet wilde komen, is een oud pand omgetoverd naar een prachtig gebouw met het beste uitzicht van Rotterdam, uitkijkend op de skyline van de stad, met prachtige grote balkons. Alles waar de stad Rotterdam voor staat zit in dit gebouw.’

 

meer info

Rotterdam Architectuurprijs 2019

Fenix 1 presentaties projectbezoek september 2019 

Fenix 1 officiele opening november 2019

 

van harte proficiat aan alle projectpartners én Rotterdam!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl