Ontvang onze nieuwsbrief:

In de prijzen! Mick Eekhout wint Kurobane Award

Mick Eekhout (li) neemt de Kurobane Award in ontvangst
1984 1e paviljoen in de Haarlemmerhout (bron: Octatube) 2019 AFAS Experience Center (bron: Octatube) 2019 AFAS Experience Center (bron: Octatube)

18 december 2019: Tijdens het prestigieuze, 17e internationale symposium over Tubular Structures heeft Mick Eekhout de Kurobane Award ontvangen.


In de prijzen! Mick Eekhout wint Kurobane Award

 

Mick kreeg de Kurobane Award als een oeuvrewaardering voor zijn ontwikkelingen op het gebied van buisconstructies, waarmee hij startte in 1973 na zijn afstuderen. Deze Award wordt normaliter uitgereikt aan civiel ingenieurs die zich hebben bezig gehouden met tubular structures, Mick is dus de 1e architect die hiermee is geëerd. 

 

Mick: "Het gaat ook over de kennis en het inzicht waarmee wij bij Octatube in de afgelopen tijd en sinds de oprichting van Octatube in 1983 allerlei buisconstructies in Nederland en in vele landen daarbuiten hebben ontworpen, geëngineerd, geproduceerd en gebouwd. Dat hebben wij bij Octatube uiteraard samen gedaan, dus de eer komt heel Octatube als bedrijf en ook alle medewerkers toe."

 

In 1997 verscheen Micks 1e boek ‘Tubular structures in Architecture' in vijf talen (Engels, Nederlands, Duits, Frans en Spaans) en een oplage van 25.000 exemplaren. In 2011 volgde de 2e, uitgebreidere Engelse versie ‘Tubular Structures in Architecture’, waarvan het eerste exemplaar is overhandigd aan Renzo Piano.


De Kurobane Award is aan Mick uitgereikt op 9 december 2019 te Singapore. Hij gaf ter gelegenheid hiervan de Kurobane Lecture Tubular structures in architecture.

 

Mick Eekhout is mede-oprichter van Booosting.

 

meer info

17th International Symposium Tubular Structures 

Kurobane Award

Kurobane Lecture

Octatube timeline


Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2456 0127 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl