Ontvang onze nieuwsbrief:

IN DE PRIJZEN! De Bastei Nijmegen wint Schreudersprijs 2019

Entreegebouw De Bastei, voorzijde (foto: ©Mertens Bouw)
De Bastei Waalzijde (noordgevel) (foto: ©Mertens Bouw) De Bastei: tastbaar verleden (foto: ©Mertens Bouw) De Bastei, Amfitheater (foto: ©Mertens Bouw) Marlène van Gessel en Marc van Roosmalen (rechts bij prijsbord), Ronald Wenting - ABT(staand, 3e re)

23 september 2019: De prestigieuze Scheudersprijs voor ondergronds bouwen, is dit jaar gewonnen door Van Roosmalen van Gessel architecten, ABT en Gemeente Nijmegen met de ingrijpende restauratie, verbouwing en uitbreiding van het Centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei te Nijmegen.


IN DE PRIJZEN! De Bastei Nijmegen wint Schreudersprijs 2019!

 

Uit het juryrapport:

"De Bastei verknoopt zichtbaar en gelaagd het heden en verleden, ondergronds en bovengronds en duisternis met een oogverblindend panorama, in de vorm van een uitzichtpunt dat het project in haar context plaatst. Het is belangrijk om onze geschiedenis zichtbaar te maken, die soms net zo onzichtbaar is als het ondergronds bouwen zelf. Dat is hier mooi gedaan. Het maakt nieuwsgierig en inspireert. De aanpak vroeg maatwerk en veel flexibiliteit van de bouwers door veel onvoorziene condities. Daarbij is positief en creatief omgegaan met ‘verstoringen’ van het bouwproces. De opgave is vrijwillig nog uitdagender gemaakt dan oorspronkelijk was voorzien.”

 

In 2017 organiseerde Booosting met de collega's van Van Roosmalen & Van Gessel, ABT en Si-X een projectbezoek naar De Bastei.

 

meer info

Booosting projectbezoek De Bastei aankondiging

Booosting projectbezoek De Bastei verslag

De Bastei: een kleine krachtpatser Cobouw 20-9-2019

De Bastei het gebouw

De Bastei ABT

Schreudersprijs voor ondergronds bouwen

 

 

contact

Van Roosmalen Van Gessel Architecten

015 2122028

 

Van harte proficiat!

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl