Ontvang onze nieuwsbrief:

Co-Creation Centre @The Green Village start volgende fase

Ontwerp Co-Creation Centre (bron: TGV)

03 juli 2019: Na een lange en intensieve voorbereidingsperiode is de realisatie van het Co-Creation Centre @ The Green Village te Delft, op 27 juni jl. gestart.


Co-Creation Centre @The Green Village start volgende fase

De individuele onderzoeks- en innovatieprojecten die op het Co-Creation Centre (CCC) plaatsvinden worden begin volgend jaar geïntegreerd in een functionerend gebouw. Hier kunnen onderzoekers, ondernemers, overheden en publiek samenkomen en werken aan de transitie naar een duurzame maatschappij.

glazen gebouw
De realisatie van de funderingspalen met geïntegreerde warmtewisselaar (EnergyPile) en het nieuwe circulaire beton Circuton voor de onderbouw, zijn inmiddels uitgevoerd. Na de zomer wordt een start gemaakt met de bovenbouw en de installatie van de klimaattoren. 


Aan de ontwikkeling van de glazen façade en draagconstructie dragen de Booosting aangeslotenen ABT  (Diana de Krom) en Wout Hoogendoorn van Si-X bij. Met elkaar zijn er verschillende opties onderzocht voor een optimum tussen de nieuwste innovaties, werkende constructies, kosten en esthetiek.

Tegelijk met de ontwikkeling van de glazen bovenbouw is ook het onderzoek gestart van het Converge consortium van TU Delft faculteit Werktuigbouw & Control en marktpartijen als Priva, Hunter Douglas en Van Dorp Installaties. De toepassing van Phase Changing Materials (PCM) om het glazen gebouw comfortabel te krijgen en te houden, wordt hierbij ook onderzocht.

Het Delftse architectenbureau Mecanoo is verantwoordelijk voor de integratie van de verschillende innovatieprojecten.

In het modulaire ontwerp van het Co-Creation Centre is rekening gehouden met de mogelijkheid om nieuwe innovaties op, aan of in het gebouw te plaatsen. Denk aan een entreegebouw dat dienst doet als testbed voor circulaire of energie producerende gevelsystemen. Of nieuwe innovaties op het gebied van vloer- of lichtsystemen.

meer info
Co-Creation Centre  @The Green Village Delft
Meer glas, mider gas, lezing Peter Luscuere over de CCC plannen op Booosting activiteit TGV (april 2018)

contact TGV
Hubert Linssen manager Building & Realisation
Serge Santoo manager Marketing, Communication & Co-creation

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl