Ontvang onze nieuwsbrief:

Daylighthouse - tentoonstelling & lezingen

foto: Katja Effting (bron: Dutch Daylight)
(bron: Dutch Daylight) foto: Katja Effting (bron: st. Dutch Daylight)

16 april 2019: Stichting Dutch Daylight organiseert de tentoonstelling en lezingenavond Daylighthouse; een waargebeurd verhaal over drie huizen, met daglicht in de hoofdrol. Opening expo: 10 mei a.s.


Daylighthouse - tentoonstelling & lezingen

De voorkeur om gezonder te leven groeit en daglicht kan daar een grote bijdrage aan leveren. Drie daglichthuizen worden vergeleken met elkaar én drie relevante woongebouwen: een grachtenpand van het verleden, Borneo-patiowoningen uit het heden en daylighthousing in de toekomst.

Er ontstaan steeds meer mogelijkheden om de kwaliteiten van daglicht te ontdekken en te ontginnen. De complexiteit van licht vraagt om geduld, rekenkracht en creativiteit. Rond 1650 pleitten de Verlichters voor meer denkvermogen, wetenschap en uitwisseling. Dit inzicht heeft veel innovatie gebracht, maar staat regelmatig onder druk. Daylighthouse zoekt Verlichting in uitwisseling tussen wetenschap en kunst, tussen natuurkunde en architectuur. Zowel bouwfysische visualisaties als foto’s en films brengen het daglicht van de woningen in beeld. 

tentoonstelling
De drie Daylighthouses en de drie relevante woongebouwen worden uitvoerig gepresenteerd met film, maquette, foto’s, tekeningen, schema’s en bouwfysische visualisaties. Deze daglichtvisualisaties zijn bontgekleurd en beelden de sterkte van verlichting uit. Ook in de tentoonstellingsruimte zijn deze kleurlijnen terug te vinden. De tentoonstelling geeft een verrassend inzicht en nodigt uit om over daglicht in woningen na te denken.
Opening: vrijdag 10 mei om 16u door Atto Harsta.
Curator: Sander Mirck (Mirck Architecture).

lezingen
do 6 juni
Avond met o.a. Ronald Schleurholts (architectenburau cepezed), Sander Mirck (Mirck Architecture en Dutch Daylight en Merijn Bink (afstudeeronderzoek daglicht).

opening expo vr 10 mei, 16u

expo 10 mei tot 13 juli 2019
plek BAC, R.J.H. Fortuynplein 4, Amsterdam/Borneo-eiland

organisatie Dutch Daylight

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl