Ontvang onze nieuwsbrief:

KIVI Academic Society Award 2019 voor Andy van den Dobbelsteen

25 maart 2019: Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft op 18 maart jl. op de Dag van de Ingenieur de KIVI Academic Society Award uitgereikt aan prof. dr ir Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de Technische Universiteit Delft.


KIVI Academic Society Award 2019 voor Andy van den Dobbelsteen

Van den Dobbelsteen kreeg de KIVI Academic Society Award vanwege zijn jarenlange voortrekkersrol op het gebied van duurzaam bouwen en voor zijn opvallende aanwezigheid in het klimaatdebat. In zijn onderzoek richt Van den Dobbelsteen zich op duurzaam bouwen, waarbij de focus ligt op de energietransitie in een veranderend klimaat. “In mijn onderzoek ben ik steeds meer opgeschoven naar de grotere schaal van duurzame transformatie van steden’, zegt Van den Dobbelsteen. ‘Hoe kunnen steden op korte termijn CO2- of energieneutraal worden?”


twitterdraad

Ondanks de ernst van de problematiek probeert Van den Dobbelsteen altijd optimistische oplossingen aan te dragen: “Ik wil laten zien dat er met duurzame oplossingen ook veel positieve effecten zullen ontstaan, en ga daar graag over in debat. Wij wetenschappers zouden vaker ons geluid moeten laten horen om meningen van wetenschappelijk aangetoonde feiten te scheiden. Ik heb gemerkt dat veel mensen daaraan behoefte hebben, dus ik ga door met de strijd tegen onwetendheid.”


Het maatschappelijke debat voert Van den Dobbelsteen ook online. Sociale media gebruikt hij om op snelle wijze nuttige informatie te halen en zelf te kunnen communiceren over eigen onderwijs, onderzoek en belangrijke maatschappelijke uitkomsten. “In een Twitterdraad heb ik geprobeerd de ongefundeerde meningen aan te gaan en de moderne klimaatwetenschap uit te dragen.”


KIVI

Voor de KIVI Academic Society Award komen hoogleraren in aanmerking die zich onderscheiden door uitmuntend onderzoek en hun vermogen om op aansprekende wijze de verbinding tussen wetenschap en maatschappij te leggen. Met deze award wil KIVI hoogleraren stimuleren hun wetenschappelijke kennis ook buiten de academische kring hoorbaar te maken en dit actief uit te dragen en zodoende de samenleving te verrijken. De award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Dag van de Ingenieur, waarop  ook de Prins Friso Ingenieursprijs uitgereikt aan de Ingenieur van het Jaar.

De Dag van de Ingenieur wordt georganiseerd door het KIVI en vond dit jaar plaats op 18 maart bij ASML Veldhoven.


TU Delft faculteit Bouwkunde is sinds 1992 aangesloten bij het Booosting netwerk.


Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2456 0127 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl