Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag Booosting avond

De Glazen Zaal in de Beurs van Berlage Amsterdam (bron: Octatube)

01 mei 1990: Verslag van de Booosting bijeenkomst in de Glazen Zaal in de Beurs van Berlage op 28 maart 1990.


Verslag Booosting avond


De avond werd ingeleid met een uitgebreide voordracht door de architect van de Glazen Muziekzaal, Pieter Zaanen, die inging op de architectonische verwikkelingen bij het tot stand komen van deze zaal in een zaal.

Na zijn inleiding was er de gelegenheid om zijn geesteskind van alle kanten in detail te bekijken. Vervolgens gaf acousticus Rob Metkemeyer in de Glazen Zaal een levendige presentatie over de geluidstechnische aspecten van het op dit gebied niet eerder toegepaste materiaal: glas. Zijn stellingen werden onderstreept door een fraaie uitvoering van enkele klassieke stukken door het Gradita Piano Kwintet.

Na dit muzikaal intermezzo ging de constructeur van de Glazen Zaal, Dr.lr. Mick Eekhout van Octatube Space Structures, in op de ontwikkeling van glasplaten als dragende onderdelen van constructies in het algemeen en de constructieve aspecten van de Glazen Zaal in het bijzonder.

Tenslotte gaf Prof. Dick Dicke van de TU Delft een tegenlezing, waarin hij op humoristische wijze probeerde enige kritische kanttekeningen bij het verhaal van Mick Eekhout te plaatsen, hierin ondersteund door een aantal ludieke zelfgemaakte dia's.

Deze zeer geslaagde avond, bijgewoond door bijna 200 personen, werd afgesloten met een borrel in de foyer van de Beurs.

 

aankondiging van deze activiteit

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl