Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag BOOOSTING bijeenkomst 'Tussen Traditie en Experiment'

(detail) isometrie stadsvilla's Haarlem 1987 (bron: thijs asselbergs)

01 september 1990: Op 15 juni jl. is er een BOOOSTING mini-symposium gehouden in de aula van het Haagse Gemeentemuseum ter gelegenheid van de uitreiking van het BOOOSTING-boek 'Tussen Traditie en Experiment'.


Verslag BOOOSTING bijeenkomst 'Tussen Traditie en Experiment'

De middag werd geopend met een voordracht door de voorzitter van het BOOOSTING-bestuur, Prof. Ir Jan Brouwer. Tijdens zijn voordracht ging hij in op de doelstelling van BOOOSTING en de bijdrage die BOOOSTING kan leveren aan het afstemmen van ontwerp- en realisatieprocessen.

Hierna hield Ir Jan Westra een inleiding, waaruit het onderscheid tussen projektarchitect en produktarchitect duidelijk naar voren kwam. Jan Westra is wetenschappelijk medewerker aan de TU Eindhoven en is tevens de redacteur van het BOOOSTING-boek.

Vervolgens hebben vier vooraanstaande personen een lezing gehouden nl.:
• Prof. Ir M. Zwarts, produktarchitect, die onder de titel 'Techniek van Damocles' een aantal stellingen poneerde met voorbeelden die rechtstreeks te maken hadden met zijn beroepspraktijk.


• Prof. Ing. J. Istha, industrieel ontwerper, zette in zijn lezing de samenhang uiteen tussen bouwtraditie en produktontwikkeling.


• Ir Th. Asselbergs, stadsarchitect Gemeente Haarlem, liet in zijn verhaal 'Visioen van de Vooruitgang', de tegenstrijdige kanten zien waarmee de moderne architect te maken heeft. Enerzijds is er het vrijblijvende bestemmingsplan waarbinnen zijn moderne bouwsel het levenslicht kan zien en anderzijds de harde realiteit.


• Tenslotte gaf lr C.J. Vriesman, directeur Directie Coördinatie Bouwbeleid van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, een lezing over 'Het Experiment en Beleid'.

Na zijn lezing kreeg lr F.W. Olivier, projectleider materiaaltechnologie van het Ministerie van Economische Zaken het BOOOSTING-boek 'Tussen Traditie en Experiment' overhandigd door de heer Vriesman.

De presentatie, bijgewoond door circa 80 personen, werd afgesloten met een borrel in de foyer van het museum.

 

aankondiging van deze activiteit

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl