Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag van de AVA-bijeenkomst bij KD/consultants

01 augustus 1991: Op 14 mei jl. vond de eerste AVA-bijeenkomst (Alleen Voor Aangeslotenen) plaats bij KD/ Consultants in Voorburg. Het programma werd verzorgd door Karel Dekker. Het onderwerp was deelname aan de EG Technologie­programma's door de Nederlandse bouwindustrie, wat gestimuleerd wordt door activiteiten van de Directie Coördinatie Bouwbeleid van het ministerie van VROM.


Verslag van de AVA-bijeenkomst bij KD/consultants

De heer Vriesman, Directie Coördinatie Bouwbeleid van VROM geeft hieronder een korte toelichting op dit onderwerp. Het toenemend belang van kwaliteit, de zorg voor het milieu en arbeidsomstandigheden noodzaken het Nederlandse bedrijfsleven tot ingrijpende organisatorische en technologische aanpassingen. De toekomst is weggelegd voor bedrijven die versterking van hun concurrentiepositie bewerkstelligen door de nadruk te leggen op innovatie en technologie. Dit belang zal alleen maar toenemen nu de éénwording van Europa zijn voltooiing nadert en de internationale concurrentie ook in de bouw zal toenemen.

De Europese Gemeenschap heeft het belang van reseach en ontwikkeling erkend en ondersteunt bedrijven die in technolog;isch onderzoek investeren. Ook het Nederlandse bouwbedrijfsleven komt voor deze ondersteuning in aanmerking, die 50% van de researchinspanningen voor haar rekening neemt. De EG stelt echter als eis daat partners uit verschillende landen in hetzelfde project samenwerken. Maar de concurrentie is groot en het aantal aanvragen overtreft het beschikbare bedrag. Daarom is het belangrijk dat voorstellen die ingediend worden goed voorbereid en uitgewerkt zijn. Hoewel de kans dat uw voorstel niet gehonoreerd wordt altijd aanwezig is, is gebleken dat goed voorbereide en gedocumenteerde voorstellen een grotere kans van slagen hebben.

De Directie Coördinatie Bouwbeleid (DCB) en het Directoraat Generaal Milieubeheer (DGM ) van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) onderschrijven het belang van innovatieve, internationaal georiënteerde bouwbedrijven en moedigen ondernemingen aan deel te nemen aan Europese technologieprogramma's.

Teneinde u te informeren over de mogelijkheden voor het bouwbedrijfsleven om te participeren in Europese technologieprogramma's is er een documentatieset beschikbaar bij het Ministerie van VROM, die zowel de achtergronden van het programma als een handleiding voor het invullen van aanvraagformulieren bevat. Dankzij het ondersteuningsprogramma van het Ministerie van VROM wordt u in staat gesteld gratis hulp te krijgen bij het opstellen van de aanvraag of bij het zoeken naar Europese partners.

 

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met de heer ir. Henk Rieff van de Directie Coördinatie Bouwbeleid of met de heer ing. Karel Dekker van KD/Consultants.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl