Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag AVA-bijeenkomst bij SCH Holland

31 juli 1991: Op 3 juli jl. vond een AVA-bijeenkomst plaats bij SCH Holland in Nijkerk. Directeur H. Kreuk verwelkomde de 15 aanwezigen en verklaarde de structuur van het bedrijf.


Verslag AVA-bijeenkomst bij SCH Holland

Er zijn drie onderdelen onder één holdingparaplu:
SCH - produktie vervormde plaatrollen en zetten
PIB - montage op projectienivo
EsCeBe - produktie van sandwichelementen

Het materiaal wordt aangeleverd op coil 800 meter/6 ton. Een computergestuurde walsstraat verzorgt op de gewenste lengte de geprofileerde plaat. De platen worden op bestelling binnen twee weken geproduceerd. Er wordt niet op voorraad geproduceerd. De coils worden in de zetterij afgewikkeld en gedeeld zodat de exacte uitslag voor het zetwerk ontslaat. De zetbank is onlangs geïnstalleerd en men kan nu tot 8 meter zetten.
Voor snel werk kan op een zijlijn een geringe hoeveelheid zetwerk worden gemaakt.

De montagehal voor de sandwichelementen is eigenlijk een grote makettewerkplaats, waar per order de montage van platen en isolatie wordt bekeken. Enigszins gekromde panelen (R=max. 18m) kunnen worden geproduceerd in speciale mallen zonder dat de plaat of de vulling hoeft te worden aangepast.

SCH Holland is een Booosting bedrijf bij uitstek. Ontwerp, Ontwikkeling en proefondervindelijk Onderzoek gaan hand in hand. 'Niets bijzonders' volgens de heer Kreuk. Op zich misschien niet, maar voor de gasten die middag zeker wel omdat het bedrijf van initiatief tot oplevering een groot traject kan beslaan. Dat betekent dat tussen idee en oplevering de macht over materiaal en mogelijkheden groot is. En dat proef je!

Jan Westra

voorzitter Booosting

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl