Ontvang onze nieuwsbrief:

Van Campen Bending Technics bv

wat recht is wordt krom, tolerantielooos

01 augustus 1992: Op 20 mei jongstleden vond de AVA-bijeenkomst plaats bij Van Campen Bending Technics bv in Lelystad. De polders zijn mooi in de zomer maar niet minder ver weg. Het tijdstip was strategisch gekozen: rondom het middaguur met een presentatie tijdens een beslist niet eenvoudige maaltijd. Van Campen Bending Technics is een bijzonder bedrijf.


Van Campen Bending Technics bv

Wat recht is wordt krom, tolerantieloos


'Een laboratorium van gekken' noemt directeur Van Campen zijn onderneming. Dertig werknemers in het bedrijf dat aluminium staven buigt om de x-as, om de y-as of zelfs om beide. De demonstratie op de horizontale buigwals liet zien wat er gebeurt met de gedrukte zone van het profiel: stuikvervorming die ritmisch met het buigen van het profiel in de rand ontsloot - uiteraard - maar hoe dat door Van Campen Technics wordt overwonnen, krijgen we niet te zien. Het is eigenlijk wel charmant dat zelfs in deze tijd de truc verborgen blijft. De bouwindustrie blijft wat dat betreft een circus.

De markt bestaat uit een directe of latente behoefte aan gebogen profielen. Het is interessant te vernemen dat Van Campen er op uit is het totale produkt te leveren. Niet alleen de tot cirkelfragment gebogen profielen, al het las- en montagewerk, maar ook de beglazing, het ingenieuze hang- en sluitwerk horen tot de activiteiten. De produkten worden op aanvraag of op eigen initiatief ontwikkeld en geproduceerd. Bijzondere

projectprodukten worden tot ver over de grenzen aan de man gebracht. Zoals de cirkelvormige (R=2,2m) puiconstructie met gebogen glas-en loopwerk die wordt geproduceerd voor een bovenmodaal appartementencomplex in Jeruzalem. Van Campen levert alle onderdelen, alleen de montage geschiedt door derden. Het produkt illustreert dat het eigen bedrijf meer doet dan het buigen van aluminium profielen. Het levert maatwerk op bestelling op basis van een vraag die de totale prestatie omvat. Dat voorkomt dat de cliënt na levering van de specifieke onderdelen blijft zitten met andere vragen. Van Campen lost de puzzel op.


De toekomst ziet er zonnig uit. Sinds het bedrijf in 1990 familie is geworden van het Reynolds concern is de internationale armslag vergroot. Binnenkort wordt begonnen met de bouw van een nieuw complex op het terrein van de onderneming in Lelystad. Aan het eind van het jaar hoopt Van Campen Bending Technics een groots feest aan te richten wegens het verkrijgen van het ISO 9001 certificaat. Booosting is al uitgenodigd.

AVA

Een AVA (Alleen Voor Aangeslotenen) bijeenkomst is bedoeld voor een beperkt aantal aangeslotenen die nader over de mogelijkheden van een bedrijf of bureau geïnformeerd wensen te worden. De organisatie en de inhoud van het programma vallen onder verantwoordelijkheid van het bedrijf of bureau. Booosting verzorgt de coördinatie alsmede de verzending van de uitnodigingen aan de aangeslotenen. AVA's worden vanuit het bestuur geïnitieerd. Voor volgend jaar kunnen AVA's worden aangemeld bij het secretariaat.

De volgende AVA bijeenkomst staat gepland op 7 oktober aanstaande 's·middags bij Enitor in Buitenpost. Specialist op het gebied van Kunststofvewerking voor wat betreft extrusie, co-extrusie en vacuümvormen. Binnenkort zullen Booostingleden een programma van deze bijeenkomst ontvangen. Wij raden u aan de datum alvast in uw agenda te reserveren.

 

ir Jan Westra

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl