Ontvang onze nieuwsbrief:
Projectbezoek

De nieuwe gevels van een Rotterdamse elektriciteitscentrale en een pakhuis

dinsdag 10 oktober 2006 / 15:00 - 18:00
Sint Jobsveem en de Schiecentrale, Lloydstraat , Rotterdam > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten & pers, € (pp) voor niet-aangeslotenen
Organisatie:

De nieuwe gevels van een Rotterdamse elektriciteitscentrale en een pakhuis, bezoek aan St Jobsveem en de Schiecentrale te Rotterdam.


Op 10 oktober vindt deel I van een in veel opzichten bijzonder projectbezoek aan de Mediacentrale in de Rotterdamse havens plaatst o.l.v. architect Robert Winkel van Mei Architecten en stedenbouwers.

 

De Schiecentrale
Aan het bestaande complex van de voormalige elektriciteitscentrale de Schiecentrale worden veel nieuwe woon- en werkruimten toegevoegd. Deze nieuwe Mediacentrale bestaat uit het reeds gerealiseerde 25KV gebouw (verzamelgebouw mediabedrijven) en de herbestemming van het voormalige Trafohuis en Kantinegebouw (verzamelgebouw mediabedrijven en mediahotel) en een groot nieuwbouwproject Schiecentrale fase 4A, de toekomstige werkplek o.a. van RTV Rijnmond.

Schiecentrale fase 4B omvat de afronding van de Mediacentrale. Hier bevindt zich ca. 50.000m2 aan woon-werkfaciliteiten. Schie 4A en B omvatten in totaal 75.000 m2, waarvan 25.000m2 kantoren en studio’s.

Bijzondere aandacht krijgen de gesloten gevels van het robuuste gebouw van fase 4a. Deze worden uitgevoerd in gietijzeren panelen. 4000 Panelen met motieven van de voormalige elektriciteitscentrale en uit de Rotterdamse scheepshistorie. Van het naastliggende gebouw fase 4b wordt één zijde volledig bekleed met een grote gordijngevel van geweven rvs-doek (35 x 130 meter).


St Jobsveem
Het nabij gelegen pakhuis Sint Jobsveem wordt getransformeerd tot wooncomplex.Voor de nieuwe functie is vooral daglichttoetreding van belang. Vanwege het hoge en ondiepe profiel van het pakhuis is gekozen om het daglicht te concentreren in drie lichthoven. Spectaculair zijn de gaten die in de gevels en het dak is gemaakt en waarachter een enorm atrium is ontstaan.
Het ontwerp van de transformatie van Sint Jobsveem is gemaakt door Mei Architecten en stedenbouwers in samenwerking met Wessel de Jonge Architecten.

Programma
15:00 ontvangst in hotel-restaurant Stroom
15:15 rondleiding door Schiecentrale fase 4A en St Job
17:00 borrel tot 18:00 in Stroom

Toegang: Alleen toegankelijk Voor Aangeslotenen van Booosting (AVA)


U bent van harte welkom!

Schiecentrale 4A te Rotterdam Schiecentrale 4B te Rotterdam Gietijzeren gevelpaneel Schie 4A St Job oud St Job nieuw
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2456 0127 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl