Ontvang onze nieuwsbrief:
Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel 2008

donderdag 24 januari 2008 / 16:00 - 18:00
Kraanspoor, NDSM-terrein, 1033 SE Amsterdam-Noord > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Atto Harsta

Een kort verslag van de Nieuwjaarsborrel in het nog te openen Kraanspoor te Amsterdam en PROOOST op nóg 20 jaar (ja jan!) Booosting; samen de toekomst van de bouwinnovatie te lijf.


Vanaf 1952 hevelde het Kraanspoor, met twee mega hijskranen scheepsmaterialen van het vaste land op de aangemeerde schepen. De scheepsbouw kromp in en veel werven op de Noordelijke IJ-oever verdwenen. Zo ontstond er ruimte voor nieuwe activiteiten.

Op initiatief van Trude Hooykaas ( OTH ) en door haar niet aflatende inspanningen heeft het project Kraanspoor nieuwe levensvatbaarheid gekregen. De bouw is gestart in 2006 en in augustus 2007 is het als kantoor in gebruik genomen. Zónder de kranen, want die verdwenen al in 1999.

Door de geweldige ligging en dito uitzicht én de inspirerende omgeving (de NDSM-werf als buur met haar 250 plekkenruimte voor allerlei kunstdisciplines en klein vakmanschap) is het transparante kantoor inmiddels geheel verhuurd aan creatieve bedrijven. De Noordelijke IJ-oever is in ontwikkeling, er komen woningen, winkels, werkruimten, scholen, ateliers, cafés, restaurants, musea, stadsparken en alles wat bij een stad hoort. Met behoud van de havenhistorie wordt een culturele en dynamische omgeving ontwikkeld.

Zie verder pagina 05 van Booosting nieuwsbrief #94 voor het hele verslag.

 

Julian Wolfse - partner OTH
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl