Ontvang onze nieuwsbrief:
Bedrijfsbezoek

Bedrijfsbezoek Derix Westerkappeln

donderdag 09 juni 2022 / 13:00 - 15:00
> bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten & pers, €50.00 (pp) voor niet-aangeslotenen
Organisatie: Ronald Wenting
register

Rondleiding bij Derix houtbouw Westerkappeln (Duitsland)


Nederland staat voor een even grote als paradoxale opgave. Om de druk op de woningmarkt te verlichten, liggen plannen klaar om een miljoen huizen te bouwen. Tegelijkertijd moeten we veel minder CO2 uitstoten om de klimaatdoelen te halen. Zo is ongeveer 8% van de CO2-uitstoot ter wereld te herleiden tot beton. Door meer gebruik te maken van natuurlijke materialen, vooral van duurzaam geproduceerd hout, kun je klimaatvriendelijker bouwen. Hout is dan ook het bouwmateriaal van de toekomst. Dankzij de uitstekende materiaaleigenschappen en ecologische voordelen wint het steeds meer aan populariteit. In veel ontwerpen op de tekentafels wordt hout dan ook op enigerlei wijze geïntegreerd in het ontwerp.

 

Op dinsdag 9 juni 2022 neemt Booosting een kijkje achter de schermen bij de houtfabriek van Derix in Westerkappeln in Duitsland. Sinds 1962 produceert Derix gelamineerd hout en zij zijn één van de toonaangevende fabrieken op dit gebied.
Met behulp van de modernste technologie en gestandaardiseerde processen verwerkt de Derix Group gecertificeerd hout tot draagkrachtig, flexibel bouwmateriaal waaruit uitzonderlijke glulam-dakconstructies en grote, solide X-LAM-componenten (kruislaaghout) worden geproduceerd. Deze worden just-in-time en met hoge mate van prefabricage rechtstreeks op de bouwplaats afgeleverd.
Met het fabrieksbezoek krijgen we meer inzicht in het productieproces en de mogelijkheden.

 

Programma

13.00 uur Ontvangst, welkomstwoord

13.30 uur Rondleiding tot 15.00 uur

15.30 uur Einde programma 

 

Vestiging Westerkappeln
Industriestraße 24 | 49492 Westerkappeln

 

Aanmelden

Aangeslotenen hebben voorrang op dit event. Kosten voor niet-aangeslotenen zijn €50,-- per persoon.

Aanmelden moet via onze website, hierna ontvangt u van ons secretariaat een definitieve bevestiging en meer informatie over deze dag.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Lieneke van Haaren, info@booosting.nl of via 06-22114701.

 

Tot Booosting!

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl