Ontvang onze nieuwsbrief:
Projectbezoek

Projectbezoek the Natural Pavilion

woensdag 20 april 2022 / 16:00 - 18:30
> bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten & pers, €62.50 (pp) voor niet-aangeslotenen
Organisatie: Ronald Wenting
register

Projectexcursie Natural Pavillion Floriade Expo 2022


Booosting organiseert op woensdagmiddag 20 april 2022 een projectbezoek naar the Natural Pavilion op de Floriade Expo 2022 in Almere.

Er wordt op dit moment hard gewerkt op het Floriadeterrein voor de opening van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Op 14 april 2022 opent Floriade haar poorten een half jaar lang en heeft als thema ‘Growing Green Cities’. Je ontdekt hier oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken.

Het in opdracht van de Rijksoverheid ontworpen circulaire “The Natural Pavilion” is een showcase van innovaties voor de (woning)bouw van de toekomst en laat zien wat er allemaal mogelijk is om de grote transitieopgaven in Nederland aan te pakken. Het paviljoen wordt uit biobased materialen opgebouwd, is natuurinclusief, demontabel en herbruikbaar in een andere configuratie waardoor het een tweede, derde of vierde leven kan krijgen. De gebruikte HoutKern Bouwmethode garandeert een snelle en duurzame realisatie. Het is een kant-en-klare én duurzame oplossing voor de woningbouwopgave.

Het paviljoen bestaat voor 95% uit biobased materialen die grotendeels hun oorsprong vinden in Nederland. Zo wordt er onder meer gebruikgemaakt van Hollands hout uit de FSC-gecertificeerde bossen van Staatsbosbeheer. Het gebouw is voorzien van de meest duurzame innovaties, zoals bijvoorbeeld het toepassen van groen in de gebouwde/gestapelde toekomstige woon- en werkomgeving, nieuwe vormen van regenwateropvang, optimaal gebruik van natuurlijk daglicht, ventilatie en minimaal energiegebruik. Om het ontwerp te optimaliseren is Parametrisch Ontwerpen toegepast op het gebied van architectuur, constructies, bouwfysica en duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is de koppeling met de parametrische Milieu Impact Monitor waardoor real-time op basis van ontwerpdata de CO2-footprint van de gebouwconstructie wordt berekend.

Het winnend consortium achter the Natural Pavillion is een samenwerking van partners met complementaire expertises en bestaat uit de partijen: De Noordereng Groep (innovatief ontwikkelaar en opdrachtgever), DP6 architectuurstudio (architect), Oosterhoff/ABT (ingenieursbureau), Hupperts Architectural Engineering (projectmanagement), Heko Spanten (hout- en fabricagepartner), Studio Nico Wissing (bureau tuin en landschap), NL Greenlabel (voor een meetbare duurzame leefomgeving), de Hedgehog Company/De groene Jongens (duurzaamheidsadviseur) en Lüning Ingenieurs in houtconstructies. Verder zijn Staatsbosbeheer (houtpartner) en TNO (kennisinstituut) vaste partners.

 

Programma

16.00 uur Ontvangst The Natural Pavilion
16.05 uur Welkomstwoord Ronald Wenting (Booosting)
16.10 uur Dick de Gunst (DP6 architectuurstudio)
16.30 uur Harrie Hupperts (Hupperts Architectural Engineering)

16.45 uur Gert-jan Peters (ABT)

17.00 uur Joris van Maastrigt (Circle8Solutions)

17.15 uur Rondleiding the Natural Pavilion
17.45 uur Netwerken en borrel
18.30 uur Einde programma


Aanmelding
Het aantal gasten dat is toegestaan is 100 personen. Aangeslotenen genieten voorrang op dit event. Aanmelding kan via onze website, waarna u van ons secretariaat een definitieve bevestiging per e-mail ontvangt.

 

Kosten
Deelname voor aangeslotenen is gratis.

Deelname voor niet-aangeslotenen is € 62,50 per persoon exclusief btw, maar inclusief toegang voor de Floriade.

 

Vragen?
Neem dan contact op met Lieneke van Haaren, coördinator Booosting, telefoonnummer 06-22114701 of via e-mail info@booosting.nl.

Aansluiten bij Booosting?
Klik hier voor meer informatie.

Tot Booosting!

 

Foto: DP6 Architectuurstudio Foto: DP6 Architectuurstudio
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl