Ontvang onze nieuwsbrief:
Webinar

Webinar - Van Integraal naar Energieneutraal

donderdag 10 juni 2021 / 16:00 - 17:15
> bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Antwan van Haaren
register


BENG is waar deze dagen in de bouw over gesproken wordt. Wat zijn de energetische consequenties van de nieuwe regelgeving, op welke wijze kan ik aan de BENG-eisen voldoen en wat heeft het voor gevolgen voor de bouwkosten?

Allemaal logische vragen, tenzij je integraal naar een gebouw gaat kijken. Energiereductie, comfortverhoging, verlagen van de milieu-impact en betaalbaarheid kunnen elkaar versterken, mits je een gebouw integraal ontwerpt. Hiermee voldoe je ruimtschoots aan de BENG-eisen, overtref je de verwachtingen ten aanzien van comfort en een gezond binnenklimaat en dat alles betaalbaar.

Aan de hand van ontwerptools zoals de nZEB-tool, de AZEB-tools en designPH kun je gebouwen realiseren zoals energieneutraal maatschappelijk vastgoed. In Vlaardingen heeft Bouwnext IKC de schakel gerenoveerd naar NOM en dat voor dezelfde kosten als 20 jaar de oude school te blijven exploiteren! Daarnaast laten zij nog een eengezinswoning vol met biophylic ontwerpaspecten en voorzien van een passiefhuis certificaat zien, een primeur voor Nederland.

In dit webinar zullen Jan Geerts van BCD Advies en Carl-Peter Goossen van Bouwnext uitwijden over integraal ontwerpen volgens passief huis principes en u op de hoogte brengen van de tools en best practices.

Contactpersoon
Antwan van Haaren

Aanvang webinar
16.00 tot 17.00 uur

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier op deze website. Deelname aan dit webinar is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lieneke van Haaren, info@booosting.nl.

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl