Ontvang onze nieuwsbrief:
Webinar

Uitgesteld - Webinar - Integrale Nul-op-de-Meter renovatie van VVE hoogbouw

november 2020
> bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Mieke Oostra

Happy Balance - Ontwikkeling Integrale Nul-op-de-Meter-renovatieconcept


Deze webinar wordt verplaatst naar een andere datum; binnenkort hopen wij u hierover meer te kunnen vertellen.

 

Nul op de Meter (NoM)-renovaties voor appartementencomplexen met particuliere eigenaar-gebruikers zijn ingewikkeld, vanwege de VvE-structuur en het relatief geringe dakoppervlak in verhouding tot het totale vloeroppervlak van de woningen.
De na isolatie overblijvende energievraag zal nooit alleen met PV op het dak kunnen worden opgewekt. Het Happy Balance consortium heeft in het kader van TKI-Urban Energy een Nul-op-de-Meter-renovatieconcept ontwikkeld, waarbij in bestaande woningen lage temperatuurverwarming (ltv) kan worden toegepast. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de bestaande cv-leidingen door middel van een BIPV-renovatiegevel (building integrated photo voltaics), warmtepomp en JAGA-convectoren.

Het consortium wil dit concept doorontwikkelen, industrialiseren en opschalen. Seinenergie heeft een aanpak ontwikkeld om VvE-besturen en de algemene ledenvergaderingen te bewegen om te investeren in NoM-renovaties.
Enkele VvE’s gaan dit concept toepassen.

Het Happy Balance consortium werkt op dit moment aan de verbeteringen van het concept, de technische componenten en de montagestromen tijdens de bouw. Hierdoor kan een efficie╠łntieslag gemaakt worden waardoor de betaalbaarheid van het concept toeneemt.

Happy Balance werkt in dit project samen met onder andere TNO, Hogeschool Utrecht, Saint-Gobain Building Glass, JAGA, Dutch Heat Pump Solutions, Seinenergie en VvE Verdiweg.

 

datum 21 oktober 2020

tijd     12.00 -13.00 uur

 

presentatie Mieke Oostra

 

Stichting Happy Balance

Hogeschool Utrecht Nom opschaling renovaties
TKI Urban Energy – publieke samenvatting Opschaling NoM renovaties appartementen

 

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier, waarna u een bevestiging krijgt met daarin de link om deel te nemen aan deze webinar.

 

 

 

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl